MENÜ

Eray Balcı İzmir at yarışı tahminleri

İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

Eray Balcı İzmir at yarışı tahminleri

18 Mart Pazar İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

ÇANAKKALE İÇİNDE AYNALI ÇARŞI, ANNE BEN GİDİYORUM DÜŞMANA KARŞI...

Tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümünde, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi saygı, şükran ve rahmetle anar, Vatanseverlik, fedakarlık ve cesaret gibi yüksek faziletlerin kahramanca sergilendiği büyük destanı, Aziz Türk milletinin bu onurlu gününü kutlarım.

1.AYAK: Daha sert rakipler yanında elde ettiği ikinci ve üçüncülükler sonrası, bir alt grubu bulduğu koşudan çok net bir birincilikle ayrılan SHERMAN OAKS yedi atlı koşunun en ağır kilolu ve tek kısrağı olmasına rağmen bir kez daha birinciliğin en güçlü adayıdır. Aprantisiyle ciddi uyu m sorunu yaşadığı son yarışını kesinlikle ölçü almadığım HOY HOOY ve bugüne dek bir çok şehir ve pistte start alan ÖZDEMİR en etkili olduğu Adana kumunda rakiplerinin biraz eksik koşması halinde devreye girecek ilk isim olacaktır.

2.AYAK: Bu pistte benzer mesafede start aldığı son dört yarışının ikisinden birincilik, ikisinden de üçüncülükle ayrılan GÜMBÜRGÜMBÜR form olarak rakiplerinden çok daha önde görünüyor, riski bu ayakta almak isteyen Fanatik Hipodrom okurları bu ismi günün ilk bankosu olarak değerlendirebilirler. Üç aylık aradan sonra bir yarış görüp, bu kez çok daha nefesli gireceği koşuda ECO LION My Dear Son gibi yer uçağının anne kardeşi olan ROYAL SUN ve yarış hayatına çok iyi başlayıp devamında keskin bir düşüşe geçen ANIL BABA’nın kumun istikrarlı atlarından Blue Fire gibi bir ismin anne kardeşi olduğu gerçeği de göz ardı edilmemelidir.

3.AYAK: Favorisi olduğu koşuyu alışılagelmişin dışında bir stilde, yarışı çok daha gerilerde takip ederek koşmayı tercihleyince önde boş kalan rakibi Sefir Bey karşısında yaptığı bütün ataklara rağmen ikincilikle yetinmişti. İlgilileri mi o taktiği verdi yoksa jokeyi yarış içerisinde insiyatif mi kullandı orasını bilemeyeceğim ancak nihayetinde hata yapan bir taraf, daha doğru taktikle koşan bir taraf karşısında yenik düştü. Bugüne geldiğimiz zaman, kendi stilinde koşması halinde LAST POINT bu koşunun kazananı olur. Mesafeye yatkın JAMES BOND bu kez daha denk rakipler bulan RED ANGEL ve aşırı yağış altında koşulan koşu elde ettiği neticeyi ölçü almazsak bu pistte boşu olmayan GECE RÜZGARI bütün bu rakiplerinin eksik koşması halinde devreye girer.

4.AYAK: Yarış hayatı süresince kısa mesafeli kum pist yarışlarında elde ettiği başarılarla bildiğimiz Sabin’in yavrusu ANKA son koşusunda aleyhine bir mesafe olan 1900 mesafesinde üçüncülük elde ederken, üç aylık aranın ardından ikinci yarışını görmüş ve artık sezon içeridinde başarılı olmak için yeterli kondisyona ulaşmıştı. Bugün yeniden daha ideal mesafesine dönecek olan bu isim günün en sağlam bankosu adayımdır.

5.AYAK: Aradan sonra bir yarış gören ENDEREFE şayet bir yarış daha görmüş olsaydı bugün risk edilebilecek isimlerden biri olabilirdi. Ancak yarışı koşturduğumuz zaman, temposunu bozabilecek bir rakibinin olmadığı koşuda yine önceliği bu safkana vermek istiyorum. Eski gücünden uzak olsa da bu rakipler yanında DERHADIR iki yıla yakın bir aradan sonra kazanmayı başaran KATI SEMİH kısalan mesafe performansları daha etkili olsa da KIZILTUĞ ve sertleşen rakiplere rağmen devam eden formuyla ÇELİKKALKAN sırasıyla rakipleri olur.

6.AYAK: Bilgekurt ve Nilda gibi isimlerle anne-baba bir öz kardeş olan ÇIRAK mükemmel formuyla favorimdir. Favori sonrası; MAVİ ATEŞ, EFEBERK, BREDELAL, ÖZAYBERK ve GEÇGELANNA sırasıyla rakibi gördüğüm isimlerdir.

1-6-7///1-2-10-4///5-4-1-3///2///2-4-1-3-5///1-7-9-8-4-3

Haberin Devamı
YORUM YAZ