MENÜ

Abdullah Avcı: Mossoro'nun sakatlığı ciddi

Başakşehir teknik direktörü Abdullah Avcı, Beşiktaş maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Abdullah Avcı: Mossoro'nun sakatlığı ciddi

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında zirveyi yakından ilgilendiren maçta Medipol Başakşehir, sahasında konuk ettiği Beşiktaş 1-0 mağlup ederek çok önemli 3 puanı hanesine yazdırdı.

Mücadelenin ardından Başakşehir teknik direktörü Abdullah Avcı önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Avcı'nın maç sonu açıklamaları:

"Ligin 2 en iyi pas yapan takımının karşılaştığı bir oyundu. Topun oyunda kalma süresinin uzun olabileceğini düşündük, çünkü iki takım da oynamaya çalışıyordu."

"Seyirciye teşekkür ediyorum. Şampiyonluğa oynuyorsan, seyircinin desteği önemli. Bugün 15 bin kişi vardı."

"4 takımın arasında yarışın devam edeceğini düşünüyorum. Herkes, her yerde kaybedebiliyor. Hiçbir maç ölüm kalım maçı değil, keyif alarak devam etmemiz gerekiyor."

Şenol Güneş: Mağlubiyeti hak ettik


Abdullah Avcı, ligde topa en fazla sahip olan iki takımın karşı karşıya geldiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bizim hiçbir maçımız ölüm kalım maçı değil. Geçen hafta yukarının kaybedeniydik bu haftanın kazananı olduk. Yarış yine dört takım arasında dönecek. Rakibimizi savunma anlamında merkezde oynatmadan kenarlara yönlendirdik. Buradan gelen topları da Costa ve Attamah ile karşılamayı tercih ettik. Yapılan ortalarda doğru pozisyon aldık. 11’e 11 oynarken yüzde 62 topla oynadık, oyun istediğimiz gibi gitti ve golü de bulduk. İkinci yarının büyük bölümünü 10 kişi oynadık. Şampiyon olacaksan veya zirveye oynayacaksan savunma yapmadan bunu elde etmen mümkün değil. Son 2-3 haftadır savunma prensiplerinden uzaklaşmıştık, buna sağlıklı şekilde döndük. Rakibe sadece şut pozisyonu verdik, eksik kalmamıza rağmen daha fazla mesafe kat ettik. Çünkü geçen hafta canımız yanmıştı."

Abdullah Avcı, taraftarlarına da seslenerek, "Üç hafta önce burada Gençlerbirliği karşısında kazansak lider olacağız, 1800 seyirci vardı. Bugün 10 binin üzerinde seyirci vardı, kazanacaksak seyirciye ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

Futbolda baskının normal olduğunun altını çizen deneyimli teknik adam, "Hiçbir maça ölüm kalım maçı diye çıkmayacaksın. Oyun aklına sadık kalmalıyız. Zihinsel yıpranmalar oluyor, kazansan da kaybetsen de bir gün konuşuluyor. Şampiyonluk bile bir gün konuşuluyor. Bu maçı kaybetsek de yarış devam edecekti ama rakibi bekleyecektik. Kazandık ama haftaya kazanacağımızın garantisi yok." şeklinde görüş belirtti.

Abdullah Avcı, ilk yarıda sakatlanarak oyundan çıkan Mossoro’nun durumu hakkında, "Mossoro’nun sakatlığı ciddi bir sakatlık gibi duruyor. Sakatlığının süresi yarından itibaren belli olabilir. 4 hafta ya da sezonu kapatmış olabilir. Çünkü stattan bastonla çıktı." açıklamasını yaptı.

Avcı, ilk yarıda savunmada kaptırılan bir top sonrasında Adebayor’un yedek kulübesi ile yaşadığı diyalogla ilgili olarak ise, "Kaptırılan topla ilgiliydi, ’Sen yerine geç ben zaten söylüyorum.’ dedim. Seçeneklerin varsa ayakla başlarsın, Adebayor varsa direkt oynayabilirsin. Çok ısrar edersen cezalandırılabilirsin. Biz bu oyunu geliştirerek devam edeceğiz. Oyunu geliştirmek istiyorsan, bu riskleri alacağız. Bazen direkt oynayacağız, bazen pas opsiyonlarını kullanacağız." ifadelerini kullandı.

Abdullah Avcı, Caiçara ve Clichy’nin cezalı duruma düşmesinin hatırlatılması üzerine ise, "İki bekimiz cezalı. Caiçara’nın ilk sarı kartı, sarı kart değil, faul de değil. İyi bir kadromuz var, takım taktiğine oyun disiplinine uyabilecek bir ekibiz. Emre ve Epureanu dönüyor. Uğur bugün girdi, bir ısınma oldu. Alparslan da bizimle 4 senedir beraber. Zihinsel dinlenelim, sonra milli takım arası var, bu durumu değerlendiririz." diyerek sözlerini tamamladı.


Haberin Devamı
YORUM YAZ