MENÜ

Türkiye Kupası Finali Diyarbakır'da oynanacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Mayıs tarihindeki Ziraat Türkiye Kupası finalinin Diyarbakır'da oynanacağını açıkladı. TFF'den de konuyla ilgili resmi açıklama geldi.

Türkiye Kupası Finali Diyarbakır'da oynanacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Seyrantepe Kapalı Spor Salonu'nda yapılan Ak Parti 6. Olağan İl Kongresi'nde konuştu.

Erdoğan, "İnşallah burada şampiyonluk maçı oynanacak. Son hazırlıklar süratle bitirilecek. Türkiye Kupası'nın 9 Mayıs 2018 tarihindeki final karşılaşması inşallah Diyarbakır'da bu stadımızda yapılacak" dedi.

TFF'den resmi açıklama

Bu açıklamanın ardından TFF'den de resmi açıklama geldi.

İşte o açıklama:

Türkiye Futbol Federasyonu, 2017-2018 sezonu Ziraat Türkiye Kupası finalinin Diyarbakır'da oynanmasını kararlaştırdı.

3 Ağustos 2017 tarihinde yapılan Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu toplantısında Ziraat Türkiye Kupası finalinin Eskişehir, Süper Kupa'nın da Konya ilinde oynanması planlanmış ve kamuoyuna duyurulmuştu.

Ancak son dönemdeki gelişmeler doğrultusunda; ülkemizin ne denli güçlü ve güvenli olduğunu göstermenin en iyi yolunun başta futbol olmak üzere, önemli spor organizasyonlarının özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan kentlerimizde yapılmasının önemi ortaya çıktı.

TFF Yönetim Kurulu, yaptığı değerlendirmede ülkemizdeki tüm organizasyonların güvenli bir şekilde gerçekleştirildiğini tüm dünyaya göstermek için Ziraat Türkiye Kupası finalinin tamamlanma aşamasında olan Diyarbakır Yeni Stadyumu'nda oynanmasına karar verdi.

Bu karara göre Ziraat Türkiye Kupası finali, 9 Mayıs 2018 Çarşamba günü Diyarbakır Yeni Stadyumu'nda oynanacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ