MENÜ

Gökhan Yalçınkaya'nın Adana at yarış tahminleri

Adana at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

Gökhan Yalçınkaya'nın Adana at yarış tahminleri

17 Mart Cumartesi Adana at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

PIRGOS mesafesine döndü

1.AYAK: Yakın markajımdaki kısraklardan CRICOOR, geçen koşusunda ilk kez uzunu görmüştü, fena da koşmadı. Zaten Vıctory Gallop temsilcilerinin büyük çoğunluğu uzunu yapıyor. Ciğerleri iyice açılan kısrak bugun artan mesafe deneyimiyle hemcinsleri arasında kuponlarda öncelikle bulunmalıdır, son startına oranla 6.5 kilo almasaydı banko verecektim. Yine de grupta erkek at olmadığı için bu farkı taç’a atabilir. İkinci şans verdiğim ARROW, verdiği 5 aylık aradan sonra sıkıştırılmadan üst üste yarışlar koşarak form tutmaya çalıştı, kısa vade son startında tuttum dedi, bugun Şart 4’e dönüyor, çıkışa geçecek pozisyondadır diyor, dönüyorum MALONES’e.. Bir önceki startında uzun deneyimi yaşayıp tatminkar koşan potansiyelli yavrular vereceğin düşündüğüm ‘’Prıncess Zahra’’ nın ikinci kızına bugün ilk kez dilbağı deneyecekler, olumlu reaksiyon verip tatlı bir sürprizle altılıya başlatabilir. Mesafe tutan ve 1900’de kazanmışlığı da bulunan istikrar abidesi MATADOR KIZ ile ilk kez uzuna çıkacak olup hem baba kan hattından yatkın gözüken, hem de hayatta olmayan anne kardeşinin de uzunları tuttuğunu, yarışta kazandığını düşünerek kendisininde tutma ihtimalini yüksek gördüğüm UCHAINED MELODY koşuda söz sahibi olabileceğini düşündüğüm diğer kısraklardır.

2.AYAK:Aradan sonra Şanlıurfada kumdaki yarışında sıkıştırılmayan, nefes açtırılarak buranın provasını yaptığını düşündüğüm ATMACA BEYİ’ni uygun rakipleri arasında ilk sırada öneriyorum. 4.5 aylık istihrat tedavi sürecinden sonra çimi bulur bulmaz yeniden sahalara dönecek olan, ama Adana’da uzun süredir çalışan hazırlık yönünden hiçbir noksanı bulmayan dolayısıyla dinçlik yarışı yapmaya çalışacak olan tam mesafesinde inatçı kalite AKHUN, öncelikli rakibi olup, aynı keza 4 aylık aradan sonra dönecek olup dinçlik yarışı yapma pozisyonundaki bir diğer isim TEMİZKAAN, yeniden form tutan uzun sprint yetenekli safkanlardan TAŞKIR, 2 ay aradan sonra gördüğü yarışta nefes açıklarını gideren bugun yükselen kondüsyonuyla daha tehlikeli olabilecek Adana çimini seven ayağına çabuk atlardan BOLVADİN şans verdiğim diğer isimlerdir.

3.AYAK:DILANZADE’yi 2 aydır markajıma aldım. Bir önceki koşusunda buradaki atlarla mukayese etmeyeceğim sert kısa vade yarışını ölçü almıyorum. Ardına katıldığı yarışta da yine iyi atlar vardı. Üstelik o at o gün bana göre ters mesafesinde koşmuştu. Uzunlarının daha iyi olduğu kanaatindeyim, birçoğu formsuz rakipleri arasında favorimdir. Bu aralar eli kulağında gezen yarış kollayan GREAT RESPECT ile 6 ay aradan sonra üst üste üç yarış koşan ve bu üç koşusunda da kazananlarla arasında derece farkını incelerseniz her yarışını bir öncekine nazaran daha iyi koşarak aşamalar içerisinde olduğunu göreceğiniz, ve bu koşuyla birlikte artık takibe alınması gereken ERTUĞRUL ikilisi öncelikli rakip önerilerim olup, toparlanmaya başlayan ters atlardan KÜLÜNKAĞA ile uzun aradan sonra koştuğu yarışının ardından idmanlarında çok değiştiğini duyduğum TAMGA yeri olan okuyucularımıza diğer ilavelerimdir.

4.AYAK:Ve nihayet uzun zaman sonra çim pistde koşulacak bir açık yarış izleyeceğiz. Her sene Gazi Koşusu öncesi önemli ilk sinyallerden biri olan TENDÜREK koşusunda favorim çim kokusuna hasret kalan CİVANIM’dır. Kış sezonunda kumda kalitesine yakışanı yapamadı, bu kez farklı koşar. Henüz iki yarış koşmasına rağmen 104 handikap puanıyla meraklı gözleri üzerine çevirten, Ankara’da ‘’Civanım’’ ı da geçen anne kan hattından mesafeye de yatkın gözüken 4 aylık arasına rağmen uzun zamandır düzenli olarak çalışan CARBONARO ile kaba kumda henüz şehrimizde bileği bükülmeyen ama çimde de geçen sene Grup yarışları kazanan istim üzerindeki GÖĞÜSGEREN şans verdiğim diğer atlardır.

5.AYAK:3.5 aylık aradan sonra koştuğu yarışında tam devrini bulmuşken buradaki rakiplerinden ‘’Canpetek’’in 600’ün oralarda içeriyi kaçması sonucu yıkılma tehlikesi yaşayan ona rağmen korkup yarışı bırakmak ya da devrini düşürmek yerine yeniden hırslanıp toparlanan, ki boylu poslu da bir at olan PİRGOS, bariyer dibinden gerçekleştirdiği etkili ataklarıyla oldukça beğenimi kazanmıştı. Ardına katıldığı koşuda kısa mesafede toparlanamadan yarış bitmişti, hatta son metrelerde kuyrukta dikmişti, o yüzden koşusunu önemsemiyorum. Yeniden mesafesine döndü. 6.5 kilo alma pahasına da jokey bindirilmesi yarışı riske sokmamak adına kısrağa olan güvene işaret etmekte olup, hemcinsleri arasında bankomdur.

6.AYAK:4.5 ay aradan sonra iki yarış koşup toplanan BUMBAI, formunda önemli gelişmeler gözlenen OĞLUM SABRİ, tırnaklarının ucunda olan LARASU, bir dönem çok kaymağını yediğim ‘’Tarakçı’’ nın tam kardeşi takip atım DANİŞMENT, usta antrenörü MURAT BEKMEZCİ’nin kusursuz hazırladığı POYRAZIM sıralamamdır.

2,4,5,1,3 // 5,4,1,14,8 // 2,1,3,4,8 // 6,5,8 // 4 // 3,11,14,5,13

Haberin Devamı
YORUM YAZ