MENÜ

Derbide seri sürüyor

Kadıköy’de gelenek bozulmadı... Alınan beraberlik her ne kadar Fenerbahçe’yi zirveden uzaklaştırsa da, Galatasaray’ın ezeli rakibi karşısında galibiyet hasreti tam 19 maça çıktı

Derbide seri sürüyor

22 Aralık 1999’daki 2-1’lik maçtan bu yana Kadıköy’de galibiyet yüzü göremeyen Galatasaray, dün hem zirvedeki yerini sağlamlaştırmak hem de kötü seriye son vermek için sahaya çıktı. Ancak gelenek yine bozulmadı.

Derbinin özellikle ikinci yarısı nefes keserken, her iki takım da net fırsatlar yakaladı, 90 dakika sonunda tabelada 0-0’lık skor vardı. Fenerbahçe’nin ezeli rakibine karşı evindeki yenilmezlik serisi dün tam 19 maça çıktı.

Bu süreçte 14 galibiyet alan Sarı-Lacivertliler,5 kez sahadan beraberlikle ayrıldı. Fenerbahçe bu sonuçla birlikte her ne kadar Galatasaray’ın 6 puan gerisinde kalsa da, 18 yıllık unvanını devam ettirdi.

Hasan Şaş yerlerde yuvarlandı


6 yıl sonra golsüz derbi

Kadıköy’de 6 yıl sonra bir Fenerbahçe-Galatasaray maçı golsüz tamamlandı. En son 12 Mayıs 2012’deki derbi 0-0 bitmişti. Sonrasında Sarı-Lacivertliler’in sahasında oynanan 5 kapışmada Fenerbahçe 8 gol attı, Galatasaray ise 2 kez rakip fileleri havalandırdı. Öte yandan ligin ilk yarısında Türk Telekom Stadı’ndaki derbi de 0-0 sonuçlanmıştı.



Haberin Devamı
YORUM YAZ