MENÜ

Aykut Kocaman: Hakem konuşmaktan utanıyorum!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 0-0'lık Galatasaray derbisi sonrası flaş açıklamalar yaptı.

Aykut Kocaman: Hakem konuşmaktan utanıyorum!

Fenerbahçe'nin teknik patronu Aykut Kocaman, Galatasaray ile 0-0 berabere kaldıkları dev derbi sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Sarı-Lacivertli takımın hocası şöyle konuştu:

'Biz hariç herkesin işine gelen bir sonuç'

"Sahanın içinde kalma kaydıyla maçı değerlendirmek gerekirse, çok istedik ama özellikle maçın sonlarında çok net kaybetmeye giden pozisyonlar verdik. Oyun iki tarafa doğru da gidebilirdi. Galatasaray, Beşiktaş, Başakşehir günün kazananı. Aynı şekilde hakem de öyle... Biz hariç herkesin işine gelen bir sonuç oldu."

'Hakem görmeme ihtimali sıfır'

"Çok net pozisyonlar, görülmeyecek gibi değil. Feghouli'nin iki eli üzerinde, hakem görüyor, devam diyor. Fernando'nun Giuliano'ya yaptığı hareket çok net kırmızı kart ama hakem yine görmedi. Çünkü görmek istemiyor. Hakem konuşmaktan utanıyorum ama bunlar nasıl olacak? Biz pozisyonları değerlendiremedik diye hakemin de buna uyması mı gerekiyor? Kaçıncı oldu bu? Görmeme ihtimali sıfır. Sıfır."

'Maçları kazanıp rakipleri bekleyeceğiz'

"Ligi kendi sonuçlarımızla kontrol etme şansımız yok. Sekiz maçı kazanıp, rakipleri bekleyeceğiz. Nasıl kazanacağız... Bakalım. Ne diyeceğimi bilemiyorum açıkçası."

"Net bir şekilde maçın skoru bizim işimize gelmiyordu, diğer 3 takımın işine geliyordu. Maça gelen hakem de aynı düşüncedeydi. Hakem, eşitliğin bozulmamasında en az Galatasaray kadar çaba gösterdi. Söylemekten utanıyorum ama net bir şekilde görüldü. Üç net penaltımızı tam gözünün önünde vermedi, bu ne demektir? Dirar’a sarı kart gösterdi gri bir pozisyonda, haklı. Serdar Aziz’in aynı pozisyonda Skrtel’e yumruk atmaya giden pozisyonunda gözlerine perde iniyor. Bunları dillendirdikçe kötü adam oluyorum ama bunları söylemem lazım."

"İkinci yarıda son derece net bir penaltı. Serdar, Soldado’ya künde atıyor yaka paça. Orta hakem yakalayamayabilir ama 4 hakem var. Dört hakemin görememe ihtimali... Galatasaray’ın aleyhine de kararları var, bunu da atlamayayım. Bu penaltı pozisyonunu atlamak olarak değerlendirmek fazla iyimser olur."

"Bülent Yıldırım’ın maçı idare etmeye geldiğini anladım"

"Bülent Yıldırım’ı duyduğumda idare etmeye geldiğini anladım. Ben, hakemleri bu davranış biçimine yönlendiren durumdan bahsediyorum. Bu söylemim yine çarptırılacak. Her meslek grubunun içinde meslek ahlakından uzak insanlar vardır. Hakemlerin hepsi pirüpak denmez ama bütün hakemlerin kötü olduğunu söylemek de yanlış. Onları bu hatalı kararlara, bazı kulüplerin aleyhine, lehine iten güçten bahsediyorum. Hakemlerin hepsi zor bir iş yapıyor. Bu anlamda ismini duyduğum anda idare etmeye geldiğini anladım. Bu beraberliğin bizim dışımızda herkesin işine yaradığını biliyordu. Umarım yanılıyorumdur."
Karşılaşmanın 5 dakika uzatılmasına da tepki gösteren Kocaman, "Malatya’da maç 7 dakika uzatıldı. Beşiktaş’la oynadığımız kupa maçında 10 dakika. Bu maçta ise 5 dakika. Bizim hesapladığımız uzatma 12-13 dakikaydı."

"Futbol dünyasının en donanımlı unsurları hakemler. Yurt dışıyla mutlaka farklılıklar olabilir. Hakemler de insan. Bazı takımların maçlarını yönettiklerinde olumlu olumsuz sonuçlardan sonra daha rahat maç alabiliyorlar veya alamıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

"Kalan 8 maçı kazanmaktan başka çaremiz yok"

"Yapacağımız tek şey var, kalan 8 maçı kazanmaktan başka çaremiz yok. Bu da yeterli değil. Takımın vazgeçmesine izin vermem. Kalan maçlarımızı kazandıktan sonra rakiplerimizin oynadığı maçları bekleyeceğiz."

"Bu maçta gerçek Fenerbahçe’nin yansımasının yüzde 60’ını gördük. Bu taraftarın gücünü ben biliyorum ama taraftarımız da aynı takım gibi yüzde 50-60’larda. Bu bütünlük olmayınca maçları yönetenler de istediğini yapabiliyor. Görünen köy kılavuz istemez."






Haberin Devamı
YORUM YAZ