MENÜ

Fenerbahçe - Galatasaray derbisi tam 84 ülkede yayınlanacak

Yıllarca ‘Dünyanın en büyük derbilerinden biri’ derdik ama bizden başka izleyen olmazdı. Ancak bu durum değişti. Fenerbahçe ile Galatasaray arasında sezonun ilk yarısında oynanan derbi 67 ülkeden yayınlanmıştı. Bugünkü dev maç ise 84 ülkedeki futbolseverlere ulaşacak.

Fenerbahçe - Galatasaray derbisi tam 84 ülkede yayınlanacak

“Dünyanın sayı derbilerinden biri”, “Bundan ateşlisi yok”, “Bu rekabet çok farklı”... Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan her maç farklı bir heyecan yaşattı. Ancak işin açıkçası, her ne kadar ‘dünya derbisi’ desek de Türkiye dışında bu rekabete ilgi gösteren yoktu. Bu durum son dönemde hızlı bir şekilde değişti. İlk yarıda Aslantepe’de oynanan mücadeleyi 67 ülke yayınlamıştı. Bugün Kadıköy’de oynanacak derbiye olan ilgi daha da fazla. 5 farklı kıtadan 84 ülke, bu müthiş rekabeti canlı yayınlamamak için yayıncı kuruluş beIN Sports’a başvuruda bulundu.

Fenerbahçe-Galatasaray maçı kaç kaç? (Fb - Gs canlı skor)

Abidal, Fransızlar’a yorumlayacak

Süper Lig’de ilk kez bir maç dünya çapında bu kadar fazla bir izleyici kitlesine ulaşacak. Televizyon ekranlarından maçı seyredecek insan sayısı belki de milyarları bulacak. Ayrıca beIN Sports France da dev derbiyi yerinde takip edecek. Barcelona ve Fransa Milli Takımı’nın unutulmaz savunma oyuncularından Eric Abidal, Fransız kanalı için maçı Ülker Stadı’ndan anı anına yorumlayacak.

Fenerbahçe - Galatasaray derbisi tam 84 ülkede yayınlanacak



Ahmet Çakar Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin skorunu verdi!

Yabancı basından büyük ilgi

84 ülkede yayınlanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisine yabancı basının da büyük ilgi gösterdiği öğrenildi. Cim Bom’un başarılı oyuncusu Nagatomo için ülkesi Japonya’dan hemen her maça gelen gazetecilerin bugün de Ülker Stadı’nda olacakları kaydedildi. Ayrıca Avrupa ülkeleri ve Brezilya’dan da bir grup basın mensubunun bu akşam Kadıköy’deki yerlerini alacakları belirtildi.

Mehmet Demirkol Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin skorunu verdi



Haberin Devamı
YORUM YAZ