MENÜ

Derbi öncesi notlar

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftası Fenerbahçe-Galatasaray derbisine ev sahipliği yapacak. İşte mücadele öncesi bilinmesi gereken rakamlar...

Derbi öncesi notlar

Galatasaray cephesi:

Ligdeki son deplasman maçında Karabükspor’u 7-0 mağlup eden Galatasaray, bundan önceki 7 deplasman maçının 6’sını kaybetmişti (1G).

Bu maçta, bu sezon Süper Lig’deki en golcü iki takım karşılaşacak: Galatasaray 61, Fenerbahçe 49.

Galatasaray bu sezon ligde çektiği şutların kalitesine göre gol beklentisi ile (50,4 xG) attığı gol (61) arasında en fazla fark olan takım (10,6).
Galatasaray bu sezon ligde oynadığı 25 maçın 11’inde (%44) rakip kalelere üç veya daha fazla gol atmayı başardı.

Galatasaray’ın ligde attığı son 24 golün sadece biri duran toplardan geldi. Buna karşılık, Sarı-Kırmızılı ekibin kalesinde gördüğü son 8 golün 7’si ve son 5 gol duran toplardan geldi. Galatasaray bu sezon ligde Karabükspor’un (20) ardından duran toplardan en fazla gol yiyen 2. takım (16).

Aslan aynı zamanda maçların ilk yarılarında en fazla gol atan takım (29). Fenerbahçe ise ilk 45 dakikalarda ligin en az gol yiyen iki ekibinden biri (11, Başakşehir ile birlikte).

Bu sezon ligde kalesinde en az isabetli şut gören iki takım bu maçta karşılaşacak: Galatasaray 77, Fenerbahçe 81.

Galatasaray bu sezon ligde rakip ceza sahalarında topla en fazla buluşan takım (663, maç başına 26,5). Fenerbahçe ise ligde hücum bölgesinde en fazla isabetli pas yapan takım konumunda (2591, maç başına 103,6).

Gomis bu sezon 25 golle Süper Lig’in en golcü oyuncusu konumunda. Gomis, Galatasaray’ın bu sezon attığı 61 golün yarısında direkt katkı yaptı (25 gol, 5 asist).

Fenerbahçe cephesi:

Fenerbahçe, Süper Lig’de Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor ile oynadığı son yedi maçta sadece bir kez yenildi ancak bu maçların sadece birini kazanabildi (5B).

Sarı-Lacivertliler iç sahada ise 43 maçtır derbi kaybetmiyor (25G 18B). Fenerbahçe’yi derbilerde deplasmanda yenmeyi başaran son takım Beşiktaş’tı (17 Nisan 2005, 3-4).

Fenerbahçe bu sezon ligde geriye düştüğü maçların hiçbirini kazanamadı (6B 4M). Galatasaray ise Trabzonspor’un ardından (15) ligde geriye düştüğü maçlarda en fazla puan toplayan ikinci takım (12, Sivasspor ile birlikte).

Fenerbahçe bu sezon ligde Akhisarspor (4) ve Beşiktaş’ın (5) ardından duran toplardan en az gol yiyen üçüncü takım (8, Başakşehir ile birlikte). Buna karşılık, ligde Göztepe’nin (19) ardından duran toplardan en fazla gol bulan ikinci takım (18).

Fenerbahçe bu sezon derbilerde attığı altı golün dördünü duran toplardan bulurken, bu dört golün üçü penaltılardan geldi.

Fenerbahçe’nin iç sahada ligde attığı son 21 golün 16’sı maçların ikinci yarılarında geldi. Sarı-Lacivertli takım bu sezon ligde ikinci yarılarda en fazla gol atan ikinci ekip (28, Beşiktaş ile birlikte).

Aatıf, Süper Lig’de Galatasaray’a karşı forma giydiği 11 maçta dört gol attı. Aatıf’ın ligde Galatasaray’dan daha fazla gol atabildiği sadece üç takım bulunuyor.

Fenerbahçe’nin ligde Galatasaray’a attığı son üç golün ikisinde Şener Özbayraklı’nın direkt katkısı var (iki asist).

Bu eşleşmede oynanan son altı lig maçında toplam altı gol atıldı (Fenerbahçe beş, Galatasaray bir gol).

İki takımın karşılaştığı son 12 resmi maçın 10’unda karşılıklı gol olmadı.

Bu eşleşmede ligde atılan son 12 gol Hollandalı (6), Türk (3) ve Brezilyalı (3) oyunculardan geldi.

Visca’nın (12) ardından, bu sezon ligde en fazla asist yapan dört oyuncunun üçü bu maçta sahada olabilir: Belhanda, Feghouli & Valbuena (8’er asist).

Haberin Devamı
YORUM YAZ