MENÜ

Antalya, UCI Gran Fondo'ya hazırlanıyor

Türkiye Gran Fondo yarışlarının gelebileceği tepe noktaya ev sahipliği yapmanın heyecanı içinde. 12 -13 Mayıs 2018 tarihinde Antalya'da gerçekleştirilecek olan UCI Gran Fondo'da 2500 bisiklet severin yarışması bekleniyor.

Antalya, UCI Gran Fondo'ya hazırlanıyor

Gran Fondo kavramı ülkemizde köklü bir geçmişe sahip değil. Zira Türkiye’de düzenlenen ilk Gran Fondo 2015 yılına ait. Ancak o günden beri hem katılımcı hem de Gran Fondo sayısı her geçen yıl artış göstererek ilerledi. Bugün ise Türkiye Gran Fondo yarışlarının gelebileceği tepe noktaya ev sahipliği yapmanın heyecanı içinde. 12 -13 Mayıs 2018 tarihinde koşulacak bu heyecanı sizlerle paylaşmadan önce “Gran Fondo nedir?” genel hatlarıyla bir değinelim.

En genel anlamda Gran Fondo, tüm bisiklet severlere lisans olmaksızın yarışma imkanı tanıyan organizasyonların adıdır. İsmi “Gare di fondo” yani 1mesafe yarışları” deyiminden gelen bu yarışlar, çoğunlukla katılımcıların yaş ve düzeyine göre, aynı parkurda ama farklı mesafe ve yaş kategorilerinde organize edilir.

Mesafelerine göre “Gran Fondo”, “Mezzo Fondo” ve “Fondo” olarak adlandırılan yarışların şüphesiz ki assolisti, en uzun parkur mesafesine sahip olan “Gran Fondolardır. Avrupa’da on yıllar boyunca oldukça popüler hale gelen “Gran Fondo” yarışları günümüzde diğer kıtalara da yayılmış ve yoğun ilgi görmeyi başarmıştır. Gran Fondoların en bilinenleri arasında Prosecco Cycling Classic, Novi Coli ve Felice Gimondi gibi önemli yarışlar gelmektedir.

Antalya, UCI Gran Fondoya hazırlanıyor


Antalya, UCI Gran Fondoya hazırlanıyor



Peki UCI Gran Fondo World Series nedir?

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) tarafından düzenlenen UCI Gran Fondo World Series yarışları, tüm bisiklet severlerin UCI standartlarına uygun şekilde yarışmasını sağlayan bir organizasyondur. Dünyanın pek çok ülkesinde düzenlenen ve yarışı ilk %25’lik dilimde bitiren katılımcılara puan verilen bu seri yarışlar, Türkiye’de ilk kez Antalya’da düzenlenecektir. Etkinliğin organizasyon kanadında ise Calypso Sport yer alıyor.

Antalya’yı tanıyalım

Antalya, üç mevsim ilkbahar ve bir mevsim yaz sezonu ile sabah dağlarında kayak, öğlen ise Akdeniz’in derin mavi sularında yüzebileceğiniz bir şehirdir. Coğrafi güzelliğinin yanında tarihi miras anlamında da pek çok medeniyete ev sahipliği yapan kent, zengin bir tarihi geçmişe ve eser dokusuna sahiptir.

Günümüzde Antalya misafirlerini olağanca cömertliğiyle karşılayan zengin bir kültür ve turizm merkezidir. Bu durumun bir yansımasını yüksek standarttaki otellerde ve Türkiye’ye gelen turistlerin yarısının tercihini Antalya’dan yana kullanmasında görmek mümkün.

Antalya, UCI Gran Fondoya hazırlanıyor



Antalya’da Bisiklet Organizasyonları ve Girişimleri

- Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu

- Tour of Antalya

- Uluslararası Alanya Dağ Bisikleti Festivali

- Dağ/Yol Bisikleti Türkiye Şampiyonaları

- Bisiklet Maratonu Dünya Kupası, Manavgat

- Ironman Bisiklet Etabı

- Bisiklet Oteli, Bebek

- Yabancı Bisiklet Takımları Antrenman Kampı Hizmetleri

- 60-120dk Dağ Bisikleti Yarışı

Antalya, UCI Gran Fondoya hazırlanıyor



UCI GRAN FONDO SERIES ANTALYA

Zamana karşı yol yarışı: Kadın/Erkek – 26,6KM

Kısa Parkur yol yarışı: Kadın/Erkek – 74KM

Uzun parkur yol yarışı: Kadın/Erkek – 110KM

Paralimpik Kategori: Kadın/Erkek – El Bisikleti, 3 Tekerlekli, Tandem, Standart Kol Ampute, Standart Bacak Ampute

Paralimpik Kategoriler:

Zamana karşı yol yarışı: Kadın/Erkek – 26,6KM

Kısa Parkur yol yarışı: Kadın/Erkek – 74KM

Calypso Sports

2004 yılından bugüne turizm alanında faaliyet gösteren Calypso Tour, yedi ülkede 150 çalışanı ile her yıl ülkemize 260.000 misafir getirmektedir. Firma 20 yılı aşkın süredir eedinmiş olduğu tecrübesini 2014 yılı itibariyle de spor turizmine taşımış. Başta futbol ve golf olmak üzere tenis, yüzme branşlarında hizmet veren firma, 2015 yılından itibaren bisiklet ve triatlon sporları üzerine yatırımlar yaprak, faaliyete geçmiş.

Kaynak: https://www.cyclistmag.com.tr/haberler/uci-gran-fondo-world-series-antalya-heyecani/

Haberin Devamı
YORUM YAZ