MENÜ

Şampiyonlar Ligi'ne La Liga damgası!

Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde en fazla takımı bulunan ülke İspanya oldu. Son 8'e Barcelona, Real Madrid ve Sevilla ile 3 takım birden sokan La Liga, Devler Ligi'ndeki dominasyonunu sürdürdü.

Şampiyonlar Ligi'ne La Liga damgası!

Şampiyonlar Ligi'nde bu hafta oynanan maçlar sonucunda çeyrek finalde son şampiyon Real Madrid'in yanına Barcelona ve Sevilla'nın katılması, Avrupa futbolunun zirvesindeki La Liga dominasyonunu bir kez daha ortaya koydu.

2017/18 sezonunda da Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonunda son 8'e 3 takım sokan İspanya, böylece bu başarıyı üst üste altıncı defa yakaladı.



9 YILDA 6 ŞAMPİYONLUK

Bu yıl da Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselen Real Madrid ve Barcelona, turnuvanın son 9 yılında kupayı 6 kez İspanya'ya getirmeyi başardı.

Real, Devler Ligi'nde 2014, 2016 ve 2017'de zafere ulaşarak son 4 sezonda 3 kez kupayı müzesine götürürken Barça da 2009, 2011 ve 2015'te kupanın sahibi olmuştu.



SEVILLA SÜRPRİZİ

Devler Ligi'nin müdavimleri olan Real ve Barça'nın yanına bu yıl eklenen takımsa gruplarda elenerek UEFA Avrupa Ligi'ne kalan Atletico Madrid değil, Sevilla oldu.

Manchester United'ı 2-1'in rövanşında sahasında 1-0 yenen Endülüs ekibinde Wissam Ben Yedder, bu sezon turnuvadaki 10. golüne imza atarak herkesin dikkatini çekti.



LA LIGA DOMİNE EDİYOR

La Liga'nın Şampiyonlar Ligi'ndeki dominasyonu sadece üst turlarda yer alan takımlarıyla değil, İspanyol ekiplerinin turnuvadaki galibiyetleriyle de kendisini gösteriyor.

Şampiyonlar Ligi'nde son dört sezonda La Liga takımları; Premier Lig, Bundesliga, Serie A ve Ligue 1 ekiplerine karşı 28 galibiyet elde ederken yalnızca 3 kez yenildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ