MENÜ

Gökhan Yalçınkaya'nın Şanlıurfa at yarış tahminleri

Şanlıurfa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

Gökhan Yalçınkaya'nın Şanlıurfa at yarış tahminleri

15 Mart Perşembe Şanlıurfa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.


FRESSIA çok formda

1.AYAK:
Ters mesafesinde ‘’Ünlüoğlu’’ gibi bölgede kendini ispatlamış önemli atlar arasında ön sıralardaki yerini almış bir isme son startında tutturamayan ve Bursa’daki uzun mesafede kazandığı yarışlarla hafızalarımızı yoklayan EDGARDO, lehine dönen 1900’de kazanmaya en yakın gördüğüm isimdir. Acaba banko mu vereyim diye çok düşündüm, lakin en son 11 ay önce kazandığı için yine gelir birilerine takılabilir diye şeytan dürttü, sondan iki at çıkartıp buraya ekledim. Hamle mi yaptım, hata mı yaptım yarışta göreceğiz. Eklediğim iki isim BROKEN ARROW ile SİVEREK BEYİ. Bunlardan Broken Arrow’ın bakmayın ara verdiğine, düzenli çalıştığını öğrendim. Üstelik dinçlik yarışlarını seviyor. Son kazandığı yarışı da 3 ay aradan sonraydı, 1 start avantajıyla noksansız hazırlandığı mücadelede dinçlikle beyaz bayrak ayna çekebilir. Siverek Beyi her ne kadar eski yarışlarını yapamasa da gününde olduğu zamanlar sürpriz çıkışlar yapmaya devam ediyor, ne de olsa kalitedir, iyi günündeyse bana denk gelmesin.

2.AYAK: Televizyon karşısında otururken kamera atların padok görüntülerini gösteriyordu, ki gözüme bir at çarpı, direkt kimmiş bu diyerek bültene baktım ve MEHTABIM’ı gördüm. Boş koşuya düşmüş, geri planda çıkmıştı, hemen üzerine çeşitli bahis oyunları oynayıp altılı başlamadan sermayeyi çıkardım. Bir arap atına oranla koşu hayatına 4 yaşında geç başlayan Kaizbertin yetenekli kızı bu kez uzuna çıkacak, az yarış tecrübesi olmasına rağmen tecrübeli hemcinsleri arasında favorimdir.. Geçen koşusunda nefes handikapına rağmen arka tarafı soluklandırmazken mesafe tutacağını gösteren fit durumdaki KISRAĞIN TAYI ile aynı yarışta arkasında bitiren kalbiminde kendisinin kazanmasından yana olan ve dostlarımız KAZIM YILDIZ, GARİP ELĞAÇ’a da bol şanslar dilemek istediğim eli kulağındaki PARASAÇAN ikilisi favorime öncelikli rakip gördüğüm isimler olup, her ne kadar maiden kazansa da kolay aksiyonlar yaptığı için değersizleşmesin diyeceğim ve uzuna ilk kez çıkacağı için de 1 kez görme taraftarı olduğum AZRAZEYNEP, takip atım TURBOCUKARDEŞLER, geçen koşusunu çamur pistden etkilendiği için ölçü almadığım TURBONUN KIZI, kısa vadeden Handikap 14’e dönen DİŞİBUSEFAL, bugun yaşıtlarına dönen UÇANSOY, grubun kendisi için müsaitliği doğrultusunda LİZGE daha sonraki sıralamamdır.

3.AYAK: Bir önceki koşusunda açık yarışta üçüncü kalıp ardına geçen haftaki kısa vade yarışta işlemeyince binicisinin 200’den sonra enseye basıp kendi haline bıraktığı LİDEREFE, bu kez değişen binicisiyle Handikap 16 koşuda uzun süren sessizliğini bozması kuvvetle muhtemel en güçlü aday olup, ilk şansı veriyorum. Son haftaların formda isimlerinden süratli safkan AZADAĞA öncelikli rakibidir. Aradan sonra koştuğu Şanlıurfa pistindeki ilk yarışında göz dolduran, bugun hem daha kondüsyonlu hem de artan pist tecrübesiyla şansı yüksek gözüken bir diğer isim olan MUCBİR ile yeniden form tutan VEYSİBABA koşuda söz sahibi olabileceğini düşündüğüm diğer isimlerdir.

4.AYAK: Formunda önemli gelişmeler gözlenen tırnaklarının ucundaki PEKKURT, mecburi verdiği 1 senelik aradan sonra koştuğu ilk yarışında nefes handikapını kapatan ardına kalitesini yakışanı yapan, her ne kadar uzun ağırlıklı kazandığı yarışlarla gözümüzü doldursa da bu mesafede de kazanmışlıkları bulunduğunu hatırlatmak istediğim, üstelik kaçak atları bozabilecek ekürisinin de kendisine bir hayli yardımı olacak KAÇAR FEVZİ, 7 aylık istihrat tedavi sürecinden sonra noksansız hazırlıklarıyla dinçlik yapma ihtimali bulunan klas safkan OLGUN ABİ, formunu bulan BÜYÜKBEREN öne çıkan isimlerdir.

5.AYAK: Dilbağı takıldığı 2 ay aradan sonraki yarışında form sıçraması gösteren bugun daha toplu koşacak olan FELEKNAZ, aşamalar içerisinde olup geçen koşusuna oranla uzayan 200 metrede daha sert gelecek olan ASHKABAD, takibimdeki AVZER, geçen hafta ‘’Tekinefe’’ ile kazanan Burak bey’in zamanı gelen safkanı MAŞUK YİĞİDİ, uzunu yadırgadığı geçen haftaki koşusuna inanmadığım ONAVET, Ankara’dan geldikten sonra üst üste iki yarış koşup kondüsyon açıklarını kapatan ETEMAĞA, koştukça oturmaya başlayan KÜÇÜKSERKAN sıralamam olup insiyatif sizlerindir.

6.AYAK: Bu pist mesafede üst üste 2 defa süsleyip, ardına Adana’da ‘’Diamond Dash’’a saldırırken istim üzerinde olduğunu gözler önüne seren ve ‘’Otantik, Double Steel, Saalih’’ gibi arkalarda sıkılıp yarışı önlerde kabullenen atlardan dolayı oldukça yüksek tempoda gidecek koşuda ekmeğine yağ süreceği kanaatinde olduğum FREESIA’nın kalabalık grupta trafik sıkıntısı yaşamazsa kazanmasını bekliyorum.

4,3,7 // 5,4,7,6,11,3,8,13,1 // 5,6,2,1 // 4,3,6,2 // 9,7,1,4,5,2,3 // 2

Haberin Devamı
YORUM YAZ