MENÜ

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'nde tarih yazdı!

Türkiye’nin bu sezon topladığı 34 ülke puanının 19’unu tek başına kazanan Beşiktaş, Şenol Güneş önderliğinde Devler Ligi arenasında oynadığı futbol ve başardığı ilklerle tarih yazdı, ‘Avrupa Fatihi’ unvanının yeni sahibi oldu.

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'nde tarih yazdı!

Sezona 5 takımla başladığımız Avrupa kupalarında ülkemizi en iyi şekilde temsil eden takım Beşiktaş’tı. Galatasaray ve Fenerbahçe, Avrupa Ligi’ne gruplara kalamadan veda ederken, Başakşehir ve Konyaspor ise bu organizasyona grup aşamasında nokta koydu.

Siyah-Beyazlılar ise Avrupa’nın kulüpler bazındaki 1 numaralı organizasyonunda Şenol Güneş yönetiminde tarih yazdı. Gruplarda yenilgi almayan, deplasmanda 3 galibiyet elde eden, grubunu lider tamamlayan, en çok puan toplayan ve en çok gol atan Türk takımı unvanlarını tek bir sezonda ele geçiren Kara Kartal, ülkemizin gururu oldu. Alkışları topladı.

Şampiyonlar Ligi’nde kupanın favorilerinden Bayern Münih’e elenmesine rağmen Beşiktaş, her zaman çok önemli olan ülke puanına da en iyi katkıyı sağlamayı başardı. Kartal, bu sezon Türkiye’nin topladığı 34 puanın 19’unu tek başına aldı. Onlara Başakşehir (8) ve Konyaspor (5) katkı verirken, Fenerbahçe 1.5 puan, Galatasaray da sadece 0.50 puanlık katkı sağladı. Sarı-Kırmızılılar’dan, ‘Avrupa Fatihi’ unvanının yeni sahibi olan Kartal, oynadığı futbol ve performansıyla her anlamda alkışı hak etti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ