MENÜ

Mesut Özil'den İslam karşıtı siyasetçiye sert tepki!

Arsenal'da forma giyen Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, yeni çıkan biyografisi "Futbolun Büyüsü ve Gerçekleşen Hayaller"de Almanya'daki İslamofobi üzerine çok çarpıcı ifadeler kullandı.

Mesut Özil'den İslam karşıtı siyasetçiye sert tepki!

Arsenal'da top koşturan Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, yeni çıkan biyografisi "Futbolun Büyüsü ve Gerçekleşen Hayaller"de Almanya'daki İslamofobik bir siyasetçiye sert sözlerle yüklendi.

Kitabından 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yarı finalde elendikten sonra Mekke'deki Müslümanların kutsal mabedi Kâbe'ye gerçekleştirdiği ziyareti anlatan Özil, Almanya'daki aşırı sağcı parti AfD'nin genel başkan yardımcısı Alexander Gauland'ın yaptığı İslam karşıtı yorumu şu sözlerle eleştirdi:

"[...] Gauland, Spiegel dergisine verdiği demeçte bu seyahatimin 'İslam'ı Almanya'nın bir parçası olarak görmeyen bir parti için çok tuhaf' olduğunu söyledi. Ve şunun gibi sözler sarf etti: 'Futbol beni ilgilendirmediği için Bay Özil'in nereye gittiği umurumda değil. Fakat aynı şeyi bir memur, öğretmen, politikacı veya bir yönetici yapsa şu soruyu elbette sorarım:'Mekke'ye giden biri için demokratik Almanya doğru yer midir?' Ona göre 'İslam, Almanya'nın bir parçası değil'miş.'

Böyle ifadeleri kınamaktan başka bir şey yapamam. Zaten bu adam hakkında pek bir şey söylemeye de niyetim yok, çünkü bu, onu olduğundan daha önemli gösterir."

Mesut Özil'den David Villa'ya ağır sözler!


Mesut Özil Türk-Alman tartışmasına son noktayı koydu!


Mesut Özil Jose Mourinho'yla olan kavgasını anlattı

Haberin Devamı
YORUM YAZ