MENÜ

Hasan Şaş'tan Sinan Gümüş'e: Isır Sinan!

Hasan Şaş, Konya maçını asist ve golle çeviren Sinan Gümüş’e haftalardır, “Daha hırslı, istekli oyna. Adeta rakibi ısır” diyordu.

Hasan Şaş'tan Sinan Gümüş'e: Isır Sinan!

Konyaspor maçının ikinci yarısında oyuna giren Sinan Gümüş yaptığı asist ve attığı golle galibiyete damgasını vurdu. Sabah Gazetesi'nden Mehmet Özcan'ın haberine göre; Eski teknik direktörü İgor Tudor döneminde kulübeden çıkamayan ve dibe vuran Sinan'ı Fatih Terim'in yardımcısı Hasan Şaş hayata döndürdü. İşte perde arkası... İgor Tudor görevdeyken de Galatasaray'ın maçlarını izlemeye Türk Telekom Stadı'na gelen Hasan Şaş, tribünde Sinan Gümüş'ün akrabaları ile tanıştı. Sinan'ı çok yetenekli bulduğunu söyleyen Şaş, gurbetçi oyuncunun eksiğini ise, "Rakibi ısırması lazım. Daha istekli, daha hırslı oynamalı. Topsuz oyununu geliştirmeli" diyerek özetledi ve telefonunu verip "Beni arasın" dedi. Hasan Şaş- Sinan Gümüş ilişkisi, Fatih Terim göreve gelmeden önce başladı.

SİNAN'IN GOLÜ HASAN ŞAŞ'I BAYILTMIŞTI

Terim'in dönüşüyle yardımcı antrenör olan Hasan Şaş idmanlarda Sinan Gümüş'le özel olarak ilgilendi. Terim de Sinan'a "Yeteneğini sadece idmanlarda değil maçlarda da göstermelisin" mesajını iletti.

Türkiye Kupası'nda bulduğu şansı iyi kullanan ve goller atan genç oyuncu, Konyaspor maçına Almanya'da yaşayan babası ve kız kardeşini çağırdı. Fatih Terim, ikinci yarıda oyuna soktuğu Sinan Gümüş'ü, "Bu maçı sen alabilirsin. Sana inanıyorum'' diyerek motive etti. Terim'i yanıltmayan sarı- kırmızılı futbolcu, Konyaspor galibiyetini getiren isim olurken, tribündeki hocası Hasan Şaş heyecandan baygınlık geçirdi, babası ve kız kardeşi büyük sevinç yaşadı.

ASLAN'IN İSYAN EDEN YILDIZIYDI

1976 doğumlu Hasan Şaş, 1998 yılında geldiği Galatasaray'da 11 sezon forma giydi ve yeteneği kadar skor aleyhlerine döndüğünde isyan eden karakteriyle de tribünlerin sevgilisi olmayı başardı.

13

Kupada 6 gol atıp 4 asist yapan, ligde ise 2 kez fileleri havalandırıp bir gol pası veren Sinan, Aslan'ın 13 golüne katkı yaptı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ