MENÜ

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'den Beşiktaş ve Fenerbahçe itirafı!

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, CNN Türk'te yayınlanan Hakan Çelik ile Hafta Sonu programında gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'den Beşiktaş ve Fenerbahçe itirafı!



Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, CNN Türk'te yayınlanan Hakan Çelik ile Hafta Sonu programına katıldı. Sarı Kırmızılı kulübün başkanı, UEFA'yla yapılan görüşmeler hakkında çok çarpıcı açıklamalar yaptı.

UEFA'dan Beşiktaş ve Fenerbahçe için de yardım istediğini ve Türkiye'ye destek olmalarını talep ettiğini söyleyen Cengiz, Türk futbolunun çok ciddi bir sınavdan geçtiğini kaydederek şunları söyledi:

Beşiktaş'ın ilk transferi! Prensip anlaşmasına varıldı...

"UEFA'ya yaptığımız sunumda çok sert sorular geldi. Birinci ağır soru, 'Siz bize vaatlerde bulundunuz, 5 kat daha fazla yükle geldiniz. Yine vaatlerde mi bulunacaksınız?' oldu. Biz 30 sayfalık sunum yaptık, bizden önceki yönetimin yaptığı sunum 1 sayfalık.

Eski yönetim, UEFA'ya verdiği sözleri tutmamış. Zarar etmeyeceğim deyip, 500 milyon TL zarar etmiş. Biz, insanların kafasını bulandırıp şark kurnazlığı yapmayız. Realite ortada. UEFA attığımız her adımı yakından izliyor. Örneğin YellowFriday, UEFA'nın bile dikkatini çekti. Etkilendiler.
"

Günün gazete manşetleri (11 Mart 2018 Pazar)

"ENKAZ EDEBİYATI YAPMIYORUM"

Cengiz, enkaz edebiyatı yaptığına yönelik eleştirilere ise çok net bir yanıt verdi. Gecikmiş ve ötelenmiş tüm borçları kapattıklarını söyleyen Galatasaray Başkanı, "Ben savaşçı bir insanım. Kesinlikle enkaz edebiyatı yapmıyorum. Bu, bana aykırı ama 1 saat sonra neyle karşılaşacağımı da bilmiyorum. Sorunlar o kadar birikmiş ki önünüze çıkanları hemen çözmek zorundasınız. 300'e yakın hukuksal sürece girmiş durumdayız ama bunları aşacağız. Ben bir misyonu yerine getirmek için geldim ve genel kurul da teveccüh gösterdi. "

DERİN GALATASARAY SÖZLERİ

Mustafa Cengiz, UEFA ile yaşadıkları sürecin ve kulübün mali yapısıyla ilgili problemlerin yanı sıra Galatasaray içindeki birtakım yapılaşmalara da dikkat çekti. "Galatasaray'da görev alınmaz, verilir deniyor. Bu ne demektir Allah aşkına? Belli bir güç geliyor, sizi aklıyor. Böyle bir şey olur mu? Herkes, derin Galatasaray'dan bir görev bekliyor." diyen Cengiz, "Galatasayda görev alınmaz, verilir" sözünü kullanan kişilerin hâlâ bulunduğunu ve bunun kendisini çok rahatsız ettiğini söyledi.

FATİH TERİM VE ABDURRAHİM ALBAYRAK...

Galatasaray Başkanı, Fatih Terim ve Abdurrahim Albayrak'la ilgili yöneltilen bir soruyaysa "Fatih hoca gecesini gündüzüne veriyor. Florya'yı tertemiz hâle getirdi. Artı dört traktör moloz çıkardı. Futbolcular arasındaki kopukluğu giderdi. Kopukluktaki temel neden elbette maddiyat. Abdurrahim Albayrak ise çok başarılı bir insan ve işi gücü bırakıyor, gecenin 11'inde birinin kilidi bozulsa gidip tamir ediyor. Böyle bir insanı nereden bulacaksınız?"

Florya'da Fatih Terim fırtınası! İdmanda...

"AZİZ YILDIRIM BAŞARILI"

Cengiz, ezeli rakipleri Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye büyük saygı duyduklarını belirtirken sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Rakiplerimiz ne kadar büyükse biz de o kadar büyüğüz. Sevmeyebilirsiniz ama saygı duymak zorundasınız. Ben bu anlamda Aziz Yıldırım'ı çok başarılı buluyorum. Aksi hâlde 20 yıl bir takımın başında kalamaz.

Aziz Yıldırım ve Ali Koç'un listesinde yer alacak muhtemel isimler...

Ben, fair kelimesinden dürüstlüğü anlarım. Hakemi, seyirciyi aldatmamak. Daha doğru tabirle adam gibi oynamak. Rakibine saygılı, ölümüne mücadele eden futbolcular arıyoruz."

"BİRKAÇ KENDİNİZ BİLMEZ..."


Cengiz, kamuoyunda çıkan Galatasaray'ı UEFA'ya şikayet eden birtakım merciiler olduğu yönündeki iddialara ise şu yanıtı verdi: "Kendini bilmezler Galatasaray'ı UEFA'ya şikayet ediyor olabilir. Biz Türkiye'yi ulus devlet olarak kurduk. Bizi hiçbir şey ayıramaz. Bu nedenle ben de isterim ki Türkiye'de 8 takım şampiyonluğa yarışsın.

Galatasaray'a bir şey olmaz, yolumuza devam ederiz. Biz üçüncü yılımızda kâra geçeceğiz. İki yılda borç meselesini ciddi anlamda çözmek istiyoruz. Biz üçüncü yılımızda kâra geçeceğiz."

Haberin Devamı
YORUM YAZ