MENÜ

Avustralya'da meteoroloji çalışanlarına Bitcoin gözaltısı

28 Şubat’ta yapılan arama emri, Avustralya Meteoroloji Bürosu çalışanlarının iş yerindeki bilgisayarları kullanarak Bitcoin de dahil olmak üzere kripto para madenciliği yapmış olabileceğini ortaya çıkardı.

Avustralya'da meteoroloji çalışanlarına Bitcoin gözaltısı

28 Şubat’ta yapılan arama emri, Avustralya Meteoroloji Bürosu çalışanlarının iş yerindeki bilgisayarları kullanarak Bitcoin de dahil olmak üzere kripto para madenciliği yapmış olabileceğini ortaya çıkardı. Durum, federal polisin, büronun Melbourne’deki genel merkezini basmasıyla fark edildi.

ABC News’te yer alan habere göre, Avusturya Meteoroloji Bürosu’nda çalışan iki kişi, iş yerindeki bilgisayarları kullanarak kripto para madenciliği yaptığı iddiasıyla Avustralya Federal Polisi tarafından gözaltına alınarak sorgulandı. Polis olayla ilgili iki olasılık üzerinde duruyor. İlk olasılık, büroya ait bilgi işlem gücü çok yüksek olan bilgisayarların madencilik için kullanıldığı, ikinci olasılık ise yalnızca büronun elektrik gücünden yararlanıldığı.

Bilgisayarların madencilik amacıyla kullanılamayacağını belirten hiçbir yasal hüküm olmamasına karşın hükümet kaynaklarını yasa dışı olarak kullanma niyeti failleri sıkıntıya sokmak için yeterli olabilir. Sonuçta madencilik nedeniyle tüketilen elektrik vergi mükellefleri tarafından karşılanacak.

Öte yandan geçtiğimiz ay Rusya’da da buna benzer bir durum yaşanmıştı. Ülkenin gizli nükleer merkezinde çalışan iki bilim adamının merkezdeki süper bilgisayarları Bitcoin madenciliği yapmak için kullandığı belirlenmişti.

Arda Turan, Aslıhan Doğan ile evlendi

Haberin Devamı
YORUM YAZ