MENÜ

Türk eskriminde 1 haftada 3 madalya

Türk eskrimi kazandığı 3 tarihi madalyayla yıla damgasını vurdu. 2017’de U23 Kadın Milli Takımımız’la başlayan başarı serisi 2018’e de yansıdı.

Türk eskriminde 1 haftada 3 madalya

Türk eskrimi kazandığı 3 tarihi madalyayla yıla damgasını vurdu. 2017’de U23 Kadın Milli Takımımız’la başlayan başarı serisi 2018’e de yansıdı. Rusya’nın Sochi şehrindeki Avrupa Yıldızlar ve Gençler Şampiyonası’nda Türkiye 1 haftaya tam 3 madalya sığdırdı aynı zamanda 95 yıllık Türk eskrim tarihinde de ilkleri başardı.

Önce yıldızlar kılıç kategorisinde Deniz Selin Ünlüdağ altın madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Ardından Deniz Selin’le birlikte Nisanur Erbil, Aylin Çakır ve Maya Ataç Kurtulmuş’tan oluşan Yıldız Kılıç Milli Takımımız da Avrupa 3.’sü oldu. Ay-Yıldızlı ekibimiz başarısı bununla da sınırlı kalmadı.

Gençler kılıç kategorisinde yarışan 17 yaşındaki Aylin Çakır, 53 sporcu arasında bronz madalya kazandı. Milli eskrimci, elde ettiği bu başarıyla 95 yıllık Türkiye eskrim tarihinde, genç kadınlar kılıç kategorisinde Türkiye’yi ilk kez kürsüye çıkardı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ