MENÜ

Eray Balcı'nın Adana at yarış tahminleri

Adana at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

Eray Balcı'nın Adana at yarış tahminleri

10 Mart Cumartesi Adana at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

ADANA'DA SEYİRLİK YARIŞLAR...

1.AYAK: Y-1 Aprantilerine mahsus Şartlı-4 koşuda, muhtemelen yarışa tempo verecek isim olacağını düşündüğüm DOMANİÇ daha önce tecrübe yaşadığı aprantisi idaresinde birinciliğe uzanan isim olabilir. Semend gibi kalite safkanın anne kardeşi olan BERKALP 24 kez start alıp 7 birincilik elde ettiği kaba kum pistte, yatkın olduğu mesafede favorinin en ciddi rakibi olur. Kısa mesafede start aldığı son yarışını kesinlikle ölçü almadığım ATEŞ KRALLIĞI bu kez lehine oluşan mesafe koşullarında iddialı isimlerden biri olur. Geriye dönük performanslarına baktığımız zaman, ağırlıklı olarak bu gibi mesafelerde başarılı olduğunu gördüğümüz HAYATI CEDİD gerçek bir 1400-1500 mesafeleri atı olsa da bu rakipler yanında aleyhine mesafeye rağmen YÜKSELİM ve bütün bu önerdiğim isimlerin eksik koşması halinde ZİRVE TAY kuponlara yazacağımız son isim olmalıdır.

2.AYAK: Üç yıldır devam eden yarış kariyerinde sadece üç kez kazanmayı başarmış OĞLUM EJDER çok etkili koşup,her yarış gecikecek rakipler bulduğu son dört yarıına yakın bir performans sergilerse bu kez kazanır. Abisi Işkınat’ın izinden emin adımlarla ilerlemeye devam eden ÖZAYBERK son yarışları çok kötü olsa da Adana kumunda bir çok birinciliği bulunan BÜNYAN ve dönemin tay satışlarında en yüksek bedelle satın alınan taylardan biri olup, beklentileri karşılayamayınca el değiştirip, Diyarbakır pistinde elde ettiği ikincilik sonrası çıkışa geçen ÖZKARA bu ayağı az atla geçmek isteyen kuponlara yeterli olacak isimlerdir. Geniş bütçeli kuponlar; MUSON RÜZGARI, DİRANŞAN, DERVİŞ DAYI, ANADOLUKAN ve ÇELEKAN sırasıyla değerlendirmeye alabilirler.

3.AYAK: Bildenhan ‘ın kafayı alacağı yarış gidişatında Atasoy, Aşemez ve Enderefe gibi onu yakın takip edecek isimlerin varlığında muhtemelen çok yüksek tempolu bir yarış gidişatı izleyebiliriz. Derece olarak 1.35’in altına düşebileceğini düşündüğüm bu koşuda, yükseklere çıkacak her bir tempo kaba kumun istikrar abidesi YILMABAŞAR’a yarayacaktır. Rakiplerinin öndeki erken kapışmasını, sonlarda yapacağı bitirici sprintiyle cezalandırmasını beklediğim safkan günün bankosu olur.

4.AYAK: Beş aya yakın bir zamandır koşmuyor olsa da çok uzun zamandır idman pistinde hazırlıklarını devam ettiren sınıf safkan ÖMER IN MY HEART kalitesinin hakkını verip bugün de kazanan isim olmaya çok yakın. Sahaya adım attığı ilk günden itibaren çok iyi yerlere geleceğini belirttiğim ve geldiği noktada beni mahcup etmeyen SHARPA rakibinin aradan geliyor olmasını değerlendirebilir.

5.AYAK: Bu mesafede Duquan’a bile geçit vermeyen AKINŞAH bu rakipler yanında net favoridir. Riski bu ayakta almak isteyen yarışsever dostlarım bu ismi risk edebilirler. Rakip arayan kuponlar; KING KROWN, KIZILŞAHİN, DOWN TOWN, SHUTKA ve DISTANT RISING olur.

6.AYAK: Bu mesafede 2.22 içerisinde üçüncülüğü bulunan ORTADOĞU son yarışı çok parlak VAAT Tarakçı gibi kalite safkanın anne kardeşi olan DANİŞMENT ve bu pistlerde elde ettiği başarılarla bildiğimiz Gülen Efe’nin anne kardeşi olan LARASU arasındaki mücadele birinciyi belirler.

1-2-4-7-9-10///7-8-3-13-2-1-14-5///7///3-1///1----4-5-6-3-2///10-12-5-14

Haberin Devamı
YORUM YAZ