MENÜ

Gökhan Yalçınkaya'nın Kocaeli at yarış tahminleri

Kocaeli at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

Gökhan Yalçınkaya'nın Kocaeli at yarış tahminleri

9 Mart Cuma Kocaeli at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

CHICAGO için vakit geldi

1.AYAK: Son haftaların formda ismi PARLAN maşallah yine eski yarışlarını izlettirmeye başladı. Özellikle son koşusunda 600’ün oralarda aprantisi hadi dediği anda dışarlardan dolana dolana avantaj kaybederek 600 metre boyunca uzaması, hiç kesmemesi ne kadar iyi durumda olduğunu gözler önüne serdi. Ne diyeyim maşallah. Furkan’ın da kantarmasına aşina safkan bir kez daha kazanmaya en yakın gördüğüm isimdir. İzmirde ters mesafedeki son koşusunu önemsemediğim, önceki ard arda üç uzun mesafeli koşusunu da Kartepe’de kazanırken göz dolduran, hatta ‘’Parlan’’ ı da geçen bugun eksi 7.5 deklaresiyle bir kez daha çok şanslı pozisyonda olan, yarışta da 2 tane kaçak at olduğu için süratli gidecek koşu lehine seyredecek uzun sprintli SERBEYHAN rakip gördüğüm tek isimdir.

2.AYAK: Bence bugun bölünen 2 maidende çok zor. Aslında koşular uzunda olsaydı daha net fikirler belirtebilirdim. Neyse diyeyim. İstanbul sentetikteki koşularında randıman veremeyen bu pistde daha tatmin edici koşuları bulunan MAY ile LIVIN THE DREAM ikilisine önde eşit şansı veriyorum. Bu ikiliden sonra kaba kuma ilk kez çıkacak olup kapalı gözlüğü de çıkartılıp aksesurarsız yarıştırılacak olduğu için bu durumlara reaksiyonun ne olacağını 1 kez tartmak istediğim FERYUS’a şans tanımıyorum. Toparlanan isimler ERKAN ABİ ile HARLAN CREEK sonraki adımda değerlendirdiğim atlar olup, ilk kez koşacak olmasına rağmen iyi duyumlar aldığım STELLA MOON ve takibimdeki KIZILKARTALI da yeri olanlar diğer ilavelerim olarak öneriyorum.

3.AYAK: ’’Fıratın Öfkesi’’ gibi istim üzerinde bir safkan arkasına yaptığı ikinciliğinde kendinden yaşça büyük birçok atı geride bırakırken o gün için oldukça dikkatimi çeken ve en az kendisi kadar şanslı gördüğüm ekürisi de bulunan BABALARIN BABASI, ‘’Tutarlı’’ ile birlikte HALİL ERSİN UYSAL’a resmi geçit zevki yaptırabilirler, favorim Taniyit ekürileridir, ekibe de bol şanslar dilerim. Her geçen gün daha iyi duruma gelen ve İstanbuldaki koşularına oranla aşina olduğu bu pistde daha müsait grupla kapışacak olan GEZGİNCİ rakip gördüğüm ilk isim olup, yeniden form tutan ve tam mesafesine düşen KIZGINÖFKE ile 5 ay aradan sonra koştuğu yarışında nefes yönünden sıkışan, artan kondüsyonuyla daha tehlikeli olabilecek TAŞOVA koşuda söz sahibi olabileceğini düşündüğüm diğer isimlerdir.

4.AYAK: Geçen hafta açık yarışta yaptığı koşusunun aynısını yaparsa KOCA BAYRAM, kazanır. Rakipleri de kendisi gibi yakın ara koşuyor, açık yarıştaki başarılı mücadelesi safkandan bir şey götürmemiştir diye düşünenler banko girebilir. Tersini düşünenler ve atların hepsi ilk kez 1900’e çıkacak, bu mesafeyi bekleyenler olduğu için henüz en güzel yarışını koşmayan isimler olabilir diye düşünenler için SARIEFE, TAŞKESEN, BRAVE AZUR rakip sıralamamadır. Benim Arafta kaldığım bir koşu, insiyatifi size bırakıyor, çekiliyorum.

5.AYAK: Kısa da kalabalık grupta denk güçler arasında hangi at gelirse şaşırmam. TÜRKŞAD’ın formunda önemli gelişmeler var. WEMBLEY RÜZGARI, koştukça oturuyor, bugun kapalı gözlüğünü çıkaracaklar. KANARBEYİ, son yarışında 1000 metre boyunca yarışın kazananıyla didişti, 1000’den sonra kafayı aldı ama hiç nefeslenmedi, karşılara bir şey kalmayınca doğal olarak olduğu yere bastı, bugun farklı koşabilir. ESMER, dolu kantarma gittiği yarışta 500’den sonra ne olduysa bir anda durdu, binicisi 300’den sonra kendi haline bıraktı, anlık bir sorun yaşamış olabilir, ıskalamayalım. Tatminkar ilk yarışı sonrası koşu görmenin tecrübesiyle daha etkili yarış izlettirme ihtimali bulunan BOLD MAGIC, çamur pistde tam randıman veremeyen bugun muhtemelen normal olacak ve ilk kez koşacağı pistde favori ağırlığını kaldırabilecek gruba düşen MY SON BARAN, toplanmaya başlayan ARSIZ ÇOCUK, yakın markajımdaki ÇİKOK DOĞAÇBEY, kaba kumda 1 kez görmek istediğim NURCİVAN daha sonraki sıralamamdır.

6.AYAK: Seri ikincilikleri sonrası artık zamanın geldiğini düşündüğüm, her ne kadar seri birincilikleri pek fazla olmadığı için banko yazılması riskli bir at olsa da hem rakip gördüğüm ismin (Kara Şimşek) start sorunu olması, hem de koşuyu yüksek tempoya sokabilecek çabuk bir ismin (Tovin) hızlı tempolarda seyrettireceği yarışta daha etkili olabilecek pozisyonda gördüğüm, ve son haftalarda da form tuttuğu için bugun artık yeter diyeceği kanaatinde olduğum CHICAGO’nun sonda kapanışı yapmasını bekliyorum, bankomdur.

4,5 // 11,7,3,2,9,14,6 // 3,4,9,8 // 4,6,1,5 // 8,9,5,13,10,6,1,2,16 // 1

Haberin Devamı
YORUM YAZ