MENÜ

Gökhan Yalçınkaya'nın Şanlıurfa at yarış tahminleri

Şanlıurfa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

Gökhan Yalçınkaya'nın Şanlıurfa at yarış tahminleri

08 Mart Perşembe Şanlıurfa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

ÜNLÜBABA gecenin favorisi

1.AYAK:MAKTAYMAN’ın son yarışını önemsemiyorum. Adana ve Doğu illerindeki 1200 metreli bu tip sürat yarışlarında kendini zaten ispatladı. Birçok rakibine oranla bugun yarışa daha diri girecek olan safkan (1 aylık aradan sonra dönmesi sebebiyle) kendisini çalıştıran uyumlu pilotuyla yeniden çıkışa geçebilir. Rakip gördüğüm ilk isim VICTORY CHARM. 1700’de kazandığı son kısa vade yarışta ekürisini banko önerdim, kendisi kazandı gemiyi kurtardı. Bugun 1200’e dönecek olması bence kağıt üzerinde handikap olamaz (1200’de 5 birincilik) fit durumuyla kuvvetle muhtemel yine iyi koşacaktır. Sonrasında ÜNLÜOĞLU tutuyorum.10 ay aradan sonra koştuğu Şartlı 3’de klasını bir kez daha konuşturdu. 1200-1300 metre kısa mesafeli yarışlarda koştuğu 15 yarışında 8 birincilik, 5 ikincilik, 2 üçüncülük gibi çok iyi istatistiği bulunan safkanın dinçlikle kazanmadığını o tarihten sonraki ilk işindeki derecesini incelersek anlarız, demek ki yeniden iyi olmuş, seriye bağlayabilir. Saydığım bu üç isim önde olmak üzere, Adanadaki koşusunu ölçü almadığım bu pistde farklı koşan hem kaçabilen hem bekleyebilen STAR OF ROCK, takip atım MAN ON FIRE, 2 ay aradan sonra koştuğu yarışında tatminkar bir görüntü verip, bugun toplanarak ve kilo düşerek dönecek olan TIME ATTACK koşuda söz sahibi olabileceğini düşündüğüm diğer isimlerdir.

2.AYAK:Bu yarışta hangi at gelirse şaşırmamak lazım. Ben kalabalık tuttum. Pekçoğu kendisinden yaşça büyük ve güç farkının olduğu atlarla olan kısa vadesinden sonra Şartlı 3’e ve hemcinslerine dönen AYŞEROSE, 63 kiloyla kazanıp özgüven tazelerken göz dolduran KIMIZ, kendini unutturan ROJHAT KIZI, yeniden düzelen İÇİMSU, hafızalarımızı 1200-1400 arası kazandığı yarışlarla yoklasa da uzunlarda birincilikleri bulunduğunu hatırlatmak istediğim iyi durumdaki ŞEVALABLA, bir bakmışsınız gök nurlu bir bakmışsınız yağmurlu mod’una büründüğü için karşıma alamadığım GÜLSENUR, çok kalabalık grupta olan kısadaki son yarışında toplanamayan uzunlarda daha farklı koşan BİNDALINGÜLÜ, zaman zaman sürpriz çıkışlar yapan FRENKBAĞI, toparlandığı için üç yarış sonra jokey deklare edilen İMKANSIZIM, ve son olarak GÖNÜLHANIM sıralamam olup seçim insiyatifi siz değerli okurlarımızındır.

3.AYAK:Uzun zamandır takibimde olan BABASÖNMEZ’den bu kez çok etkili bir koşu bekliyorum, safkan cazip çıkacağı için kendisiyle çeşitli müşterek bahis oyunları da yapacağım, favorimdir. 1 senelik aradan sonra koşup tabela sonuna asıldığı yarışında bir nevi buranın provasını yapan, sıkıntısının yavaş giden yarışlar olduğunu düşünsem de bu koşuya ayağına çabuk ekürisi de yazıldığı için onun yüksek tempoya sokacağı yarışta ekmeğine yağ süreceği kanaatinde olduğum KAÇAR FEVZİ, artan kondüsyonuyla ikinci şans verdiğim isim olup, Adanada Grup 2 Yeşiloba koşusundaki totosunu bir kenara attığım, Kısa vade bu yarışta daha müsait grupta ses verebilecek pozisyonda gördüğüm CEFAKEŞ ile Vali Koşusundaki 3.lüğünde üst gruplarda da söz sahibi olabilirim, üstelik ben genç atım, burdaki atların çoğu yaşlı, atlama beni, yakarım seni dediği için bugun rakiplerine oranla handikap puanını göz ardı edeceğim LİDEREFE diğer şans verdiği atlardır.

4.AYAK:ÜNLÜ BABA, Doğu illerinden geçen sene Diyarbakırda hiç geçilmedi. Adana’da Şart 5 kazandı. Kısa vade ve açık yarışlarda tatminkar koşular yaptı, yeniden Şanlıurfaya döndü, döner dönmez ben buralar için fazlayım havası verdi, Güneydoğudaki namağlup unvanını sürdürmesini bekliyorum, AGF’de kale çıkacaktır, Ağır favori ata da uzun uzadıya yorum yapmak istemiyorum bankomdur.

5.AYAK:Koşan atların hepsi 1900’e ilk kez çıkacaklar. Daha önce 1700-1800 deneyimleri olanlar var. Ben bu duruma göre teknik analizimi yaptım. MATRAOĞLU ile AVZER yazıp kenara çekiliyorum. Bunlardan Matraoğlu, 1800’de bir önceki koşusunda gayet iyiydi, mesafe tutacam dedi, 57 bin gibi bir arap maiden atına göre de hatırı sayılır kazancı var. Avzer’in de bir önceki 1800’de olan uzun yarışındaki derecesi ‘’Matraoğlu’’ na göre 2.5 saniye daha iyi çıkmıştı, o gün at fotoya ok gibi girmişti, yani 100 metre daha olsa kazanabilirdi, bugun o 100 metreyi buldu bakalım ne yapacak..

6.AYAK:Ters mesafedeki son yarışı aldatmasın diyeceğim PASPARTU, lehine dönen mesafede favorimdir. Dinçlik yarışlarını sevdiğini bir önceki yarışında bir kez daha gösteren bugun yine aradan sonra (35 gün) gelen tam mesafesindeki DİŞİDİ ile el kulağındaki TİRAN ikilisi öncelikli rakip önerilerim olup, WHITE ORCHID, DOUBLE STEEL, SEVİMLİ BİBİ, KAKTEE imkanlar dahilinde değerlendirilmesi gereken diğer isimlerdir.

5,1,9,2,6,8 // 2,4,12,9,1,3,7,8,10,5 // 5,7,6,4 // 8 // 7,1 // 9,1,6,15,5,4,8

Haberin Devamı
YORUM YAZ