MENÜ

Ergin Ataman: "Weems önemli bir katkı verdi"

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde Anadolu Efes'in Demir İnşaat Büyükçekmece'yi 77-63 mağlup ettiği maçın ardından iki takımın başantrenörleri açıklamalarda bulundular.

Ergin Ataman: "Weems önemli bir katkı verdi"

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 19. hafta mücadelesinde konuk ettiği Anadolu Efes’e 77-63 mağlup olan Demir İnşaat Büyükçekmece’de başantrenör Özhan Çıvgın, iyi mücadele ettiklerini ancak yaptıkları hatalarla maçı kaybettiklerini belirtti.

Gazanfer Bilge Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Çıvgın, ligde kalan maçlara odaklanacaklarını aktararak, şunları ifade etti: "Anadolu Efes gibi bu kadar hücumcu bir takıma karşı oyunda kalmak kolay değildi. Maçın içinde üç kez 10 sayı geriye düştük. Sonra farkı kapatmaya yaklaştık. Telaşlı hücumlar yapınca da maçı beraberliğe getirme belki de öne geçme şansını bulamadık. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Birçok hata yaptık."

Ataman: "İyi savunma yaptık"

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, Demir İnşaat Büyükçekmece karşısında iyi savunma yaparak önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Takımının gösterdiği performanstan memnun olduğunu dile getiren Ataman, "Hafta içi deplasmanda kötü bir maç oynadık. Hedefimiz olan Türkiye Ligi’nde reaksiyon göstermemiz gerekiyordu. Bunu gösterdik. İyi savunma yaptık. Büyükçekmece iyi bir takım. Kendi sahasında ofansif oynayan bir ekip. Rakibimizi 63 sayıda tutmayı başardık. Bizim için önemli bir başarı. Yeni oyuncumuz Weems önemli bir katkı verdi. Hedefimiz doğrultusunda bu da bize güven veriyor." diye konuştu.

Tecrübeli antrenör, mücadelenin ilk yarısında sakatlanarak oyundan çıkan Birkan Batuk’un durumuyla ilgili ise "Birkan’ın tomografisi çekildi. Çok şükür tehlikeli bir şey yok. Bu akşama kadar müşahede altında kalacak." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ