MENÜ

Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası başlıyor

Satrancın kadın ustalarının şampiyonluk mücadelesi nefes kesecek. Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından, 5-10 Mart tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek “2018 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası”na ülkenin dört bir yanından ve KKTC’den 102 kadın satranç sporcusu katılacak.

Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası başlıyor

Türkiye Satranç Federasyonu’nun ilk kadın başkanı olma unvanını taşıyan ve 56 spor federasyonu içindeki 3 kadın başkandan biri olan TSF Başkanı Gülkız Tulay, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü haftasında düzenleyeceğimiz şampiyonada Türkiye’nin en güçlü kadın sporcuları mücadele edecek. Son yıllarda gerçekleştirdiğimiz proje ve etkinliklerle satranç sporunda kadınların sayısını da rekor düzeyde arttırdık” dedi.

Satranç sporunda kadınların varlığını güçlendirmek için çok sayıda çalışmaya imza attıklarını kaydeden Tulay, “Biz federasyon olarak kadınların satrançta daha çok var olmaları için, bu sporu yapmaları ya da antrenör, hakem veya il temsilcisi olarak yer almaları için mücadele ediyoruz. 2012 yılında Federasyon Başkanı olduğumda kadın sporcu sayısı 45 bin, kadın hakem sayısı 681, kadın antrenör sayısı 12 bin ve kadın il temsilcisi sayısı 3 idi. Son 6 yılda gerçekleştirdiğimiz yatırımlar ve çalışmalar ile kadın sporcu sayısını 284 bin, kadın hakem sayısını bin 808, kadın antrenör sayısını 23 bin ve kadın il temsilci sayısını 8 rakamlarına çıkarttık. Ayrıca Yönetim Kurulumuzda dört kadın üyemiz olduğunu da belirtmek isterim.

Kadınlar Satranç Şampiyonası’na da ilgi her geçen yıl artıyor. 10 yıldır aralıksız sponsorluğumuzu yapan Arzum markasının kadın satrancına inancı da bu ilgiyi artırıyor. Türkiye’de sporun gelişmesi ve daha da güçlenmesi özelikle kadınların sporda daha da çok var olması için sponsorlar çok önemli. Çok daha uzun yıllar Arzum ile sponsorluğumuzun devam edeceğine birlikte güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

“ARZUM” 10 YILDIR ŞAMPİYONANIN SPONSORU

Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası 44 ilden ve KKTC’den toplam 102 kadın satranç ustasının katılımıyla 5–10 Mart tarihleri arasında Antalya Maritim Pine Beach Otel’de gerçekleştirilecek. Arzum Elektrikli Ev Aletleri Sanayi Ticaret AŞ’nin 10 yıldır sponsorluğunu üstlendiği Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası'nın resmi açılışı 5 Mart Pazartesi günü saat 16.30’da TSF Başkanı Gülkız Tulay ve TSF Yönetim Kurulu üyelerinin katılacağı törenle yapılacak. Türkiye’nin 2018 yılı şampiyonunun belli olacağı 9 turluk zorlu mücadelede başarılı olan ve dereceye giren sporculara toplamda 21 bin 100 TL maddi ödül ve çeşitli hediyeler verilecek. Türkiye şampiyonu 5 bin TL, gümüş madalya kazanan sporcu 4 bin TL, bronz madalya kazanan sporcu ise 3 bin TL’lik ödülün sahibi olacak. Ayrıca şampiyonada derece elde eden sporcular Avrupa Kadınlar Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etme hakkı kazanacak. Şampiyon olan sporcuya 'Şampiyonluk Beratı', ilk üç dereceye giren sporculara kupa ve madalya verilecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ