MENÜ

Tolgahan İmal'ın İzmir at yarış tahminleri

İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi.

Tolgahan İmal'ın İzmir at yarış tahminleri

2 Mart Cuma İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi.

Etkili temposuyla FERHATHAN…

1.AYAK: Pedigrisinde anne veya ikinci anne olarak yer tuttuğu tüm safkanların başarısında anahtar rol oynadığını düşündüğüm Light Fantastic’in soyundan gelen TEKİLA, kusursuz eşkali ve güzel formuyla birinciliğin en güçlü adayıdır. 71 handikap puanı ile dikkat çeken DIVINE BEAUTY, 1.27.71 ile bu mesafedeki en iyi derecenin de sahibi. Biniş stilini beğendiğim aprantisi Halil Gün idaresinde kuponların olmazsa olmaz ikinci ismidir. Son metrelerdeki güçlü akınlarıyla PRENSES MELEK ise ihmal edilmemelidir.

2.AYAK: Son yarışında ön plana çıkarırken, gerçek bir tempo atı olduğunu ve kısa-uzun demeden koşulduğu için istikrardan uzak bir görüntü çizdiğini vurguladığım FERHATHAN, uzun mesafede istediği tempoyu yapınca kazanmakta zorlanmadı. Her geçen metrede farkı açarak potoya uzanması takdire şayandı. Fit durumdaki safkan, ideal koşullarını bulmuşken bir kez daha kazanmak isteyecektir. Bu isteğinde de başarılı olması kuvvetle muhtemel görünüyor. Günün bankosu olarak değerlendirmeye alabiliriz.

3.AYAK: Uçanbey ve Uçan gibi şampiyon atların anneden kardeşi olan Uçanay isimli kısrağın, şampiyon Demirkazık’tan verdiği temsilcisi VAZGEÇİLMEYEN, İstanbul’dan takibimde olan bir isimdi. Sahanın çok konuşulan atlarından birisi olmasına rağmen, bir türlü beklentilere karşılık veremedi. İzmir’e geldikten sonra uzun işlerle iyi bir hazırlık dönemi geçirdi. Akabinde bir de yarış gören kalite safkan, “Dilbağı” ilavesiyle böylesine bir grupta favori olmayı hak etmekte. Mesafeye oldukça yatkın orijiniyle BABA TAYFUN, benzer durumdaki CIMBIZ ve son yarışını beğendiğim NAZLIELA ise en ufak hatasında devreye girecek rakipleridir.

4.AYAK: Önde kurduğu etkili temposuyla sonuca gidebilen ANZAS, temposunu kabullendirmekte zorlanmayacağı rakipleri arasında, uygun sıkleti ve eküri avantajlarıyla kazanmaya yakındır. Son yarışında potonun önünde geçilerek şanssız bir ikincilik elde eden KAYA LOGOSU, yarışları üst üste gelmesine rağmen rakip olarak düşünülmelidir. Son yarışında tabelayı tamamlayan ASKOROZ ise güçlü sprintiyle rakiplerini geride bırakabilir. Bu üç safkanı ayrımsız şekilde yazarak rahat bir yarış izlemeyi öneriyorum.

5.AYAK: Startla birlikte aldığı liderliği son metrelere kadar koruyabilen AĞAPERSEN, temposunu bozacak bir ismin bulunmaması sebebiyle favorimdir. Son yarışını kazanırken potoya güçlü giren SARAYBOSNA ilk ve sert rakibidir. Kalitesini ziyadesiyle kanıtlamış bir safkan olan ÜNALAMCA, bu mesafelerde oldukça etkili yarışları bulunan KAFADAR, yıllara meydan okuyan MUHRIP ve mesafeye olan yatkınlığıyla KORALAY ise sırasıyla önereceğim diğer isimlerdir.

6.AYAK: Günün son ayağında start alacak safkanlar arasında bariz bir güç farkından söz etmek imkansız. Bu sebeple bütçelerimiz oranında safkana yer vermek doğru seçim olacaktır. BAŞYAZAR, SAVAŞTEPE, DEDEÇAM, TORERO, EFE BABA, ERPINARLI, AYAŞOĞLU, İNSUYU, UÇAN MARTI ve TOMURCUK ÇİÇEK sıralamasını mümkün olan son isme kadar değerlendirmeye alalım. Şansınız ve bahtınız açık olsun…

( 4.1.2 ) ( 5 ) ( 4.1.2.6 ) ( 4.1.2 ) ( 2.4.3.1.6.5 ) ( 6.8.12.5.10.9.16.11.4.2 )

Haberin Devamı
YORUM YAZ