MENÜ

Gökhan Yalçınkaya'nın Urfa at yarış tahminleri

Urfa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

Gökhan Yalçınkaya'nın Urfa at yarış tahminleri

1 Mart Perşembe Urfa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

BLACKS WINNER çıkışa geçer

1.AYAK: SABANUR, geçen koşusunda öyle bir performans gösterdi ki arka taraf nefes alamadı. Dereceyi de bu piste göre iyi çıkardı, bugun apranti indirimine gidilmiş. Binicisiyle uyum sorunu çekmezlerse yine kazanması kuvvetle muhtemel en güçlü adaydır, ama uyuşmazlarsa karakolluk bir koşu. Kazandıktan sonra koşuları üst üste gelince devamını getiremeyen bugun daha derli toplu yarışacak olan TEXSAS ZELDA ile 2 aylık istihrat tedavi sürecinden sonra dinçlikle etkili koşma ihtimali bulunan CANANÜÇ ikilisi öncelikli rakip önerilerim olup, LIZEM, TUBAN KAMA, EVENING AND SUN, BEST OF PELİN bütçeler dahilinde değerlendirilmesi gereken diğer kısraklardır.

2.AYAK: İstikrar abidesi ALTIN KAFES, son startında kendinden yaşça büyük atlarla kazanan kadar çok koşarak göz doldurdu. Bugun stilinde çok fazla at var ama duruma göre beklemede yapabiliyor. Fit durumuyla favorimdir. İki yarıştır kısa vadelerde koşan bugun Handikap 16’ya dönen ve süratli atlar arasından en süratlisi olduğunu düşündüğüm ALTUNBİR ikinci şans verdiğim isimdir. Merhum ‘’Mahmut Doğan’’ anısına düzenlenen yarışta önünde bitiren 4 sert rakibinden de bugun kurtulan kendini unutturan atlardan YİĞİT MUSTAFA, Adana’dan Şanlıurfaya dönünce yeniden toparlanan DENGİZKIZI, son yarışını önemsemediğim, Şanlıurfa pistinde 1200’de koştuğu her iki koşusunda da kazananlar kadar çok koşup ikincilikler elde ettiğini hatırlatmak istediğim PERKBEY koşuda söz sahibi olabileceğini düşündüğüm diğer atlardır.

3.AYAK: Uzun kumda gerek bölgede gerekse zaman zaman diğer illerde kendini ziyadesiyle ispat etmiş atlarından BLACKS WINNER’ın artık zamanının geldiğini düşünüyorum. Verdiği aradan sonra üst üste koştuğu dört startında hep iyi istikrarlı koştu. Uzayan her mesafe ve koşu içerisinde yükselen her tempo bu atın lehinedir. Yarışta bakıyorum ‘’Destan Ağa, Otantik, Mark Holmes’’ gibi arkada sıkılan mümkün mertebe önde gitmeyi seven atlar var. Üçününde birbirine buyur sen git ben beklerim diyeceklerini düşünmüyorum. Hızlı tempolarda seyredecek koşuda sprinter atlardan en çok BLACKS WINNER’e yarayacağı kanaatindeyim. Geçen haftaki kısa vade son yarışına oranla bugun mesafe 200 metre uzayan safkandan, zaman zaman farklı binicilerinin altlarında KAFKASLI varmış gibi düzlüğü 100 metre geri döndürüp sprinte kaldırdıkları gibi bir duruma at sokulmaz ön tarafı dengeli takip ettirilrse bu kez uzun sprntini tutturacağını düşünüyorum, Halil Polat’ın da bu işin üstesinden geleceği yönünde görüşüm olup, bankomdur.

4.AYAK: İki yarıştır kısa vadelerde koşan GÜVENBAKAN, bugun Şartlı 3’e dönüyorum. Gençliğindeki filmlerde defalarca başrol oyunculuğuna soyunan klas safkan stilindeki rakibinin (Büyükberen) bekleme de yapabildiğini göz önünde bulundurarak hakem komutuyla birlikte çıkacak tempoyu verecek gidecektir, kurduğu temponun üzerine çok çıkartılmazsa karşılara diri girip bu rakiplerine cevap verir, favorimdir. Yine onun gibi gençliğinde yıldızlaşan safkanlardan VEYSİBABA, maşallah 11 yaşında kazandı, mesafe uzadı ama bu atın uzunları daha iyi, yıllanmış bedeni müsaade ederse seriye bağlamaması için hiçbir sebep yok. Ters mesafedeki son yarışını ölçü almadığım uzunlarda daha rahat koştuğunu düşündüğüm BÜYÜK BEREN ile aradan sonra dinç gelen ve Şanlıurfada koştuğu tek koşusunu kazandığını hatırlatmak istediğim YİĞİTEFEKAAN daha sonra şans verdiğim isimlerdir.

5.AYAK: KARABEY’in 1.5 aydır peşindeyim, getirene kadar da bırakmaya niyetim yok. Önce onu kafadan bir yazayım. BABA YILDIZ, koştukça oturuyor, jokeyi istese burda 2 ata daha binebilirdi, bence anlaşma değil de tercihli bir durum söz konusu dikkat! BELLA CAVALLO, grubun kazanma zamanı en çok geciken ismi, bu tip denk maidenlerde kilo faktörleri sonucu direkt etkiler, karşıma alamam. BAYRAMPAŞALI, İstanbuldaki ilk yarışından sonra 10 ay ara vermiş, burda bir yarış görmüştü, o gün makinadan da iyi çıkmamıştı, bugun düzgün çıkarsa artan kondüsyonuyla bombayı patlatabilir. BROOME, son yarışında ilk kez 1700’ü görmüştü, tam randıman veremedi, bugun kısaya dönecek daha önlerde yer alacaktır, kim bilir belki de en önde.. İTFAIYECI, 3.5 ay aradan sonra geliyor, geçen sene takibimde olan bir atdı, bugun çıkar dinçlik yarışı falan yapar bana denk gelmesin.

6.AYAK: Eli kulağındaki isimlerden TURBOCUKARDEŞLER, bugun ilk kez göreceği bu mesafede en iyi yarışını koşabilir. Geçen koşusundan önce sahibi SELAMİ GÜNDÜZ’le de at hakkında görüş alış-verişinde bulunmuştum. Çok iyi durumda olduğunu söyledi. Kısrak tırnaklarının ucunda, ağır favorimdir. Gözümle görmediğim ama Salı sabahki 1000 metrelik son galobunda mükemmel gözüktüğünü duyduğum KISRAĞIN TAYI ile Adana’da ilk kez çıktığı 1900’de kazanan kadar çok koşarak mesafe tutacağını gösteren DUGEM rakip gördüğüm isimlerdir.

3,4,2,7,5,10,1 // 1,6,8,5,7,13 // 8 // 1,2,4,3 // 6,1,12,13,5 // 4,10,3

Haberin Devamı
YORUM YAZ