MENÜ

Şair Gençer O'nun İstanbul at yarış tahminleri

İstanbul at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

Şair Gençer O'nun İstanbul at yarış tahminleri

28 Şubat Çarşamba İstanbul at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

ZAFER ATEŞİ ile BAYBAŞKAN yine karşılaşıyor

1.Ayak: Altılı Ganyan heyecanına 2000 metrede sentetik pistte Şartlı-3 dişi koşusu ile başlıyoruz. Bu grupta kariyerinde ilk yarışını kazanmış Cerensel gibi başarılı olmuş bir tay da var geçtiğimiz yılki koşuları ile göz doldurmuş isimler de var. Mesafenin uzaması ile buna adaptasyon gösterecek isimler tabii ki daha iyi sonuç alacaktır. Bu tecrübeye bakıldığında Kudo’nun ilk 2000 metre yarışında kazandığını görürüz. Daha sonra yine 2000’de koşan ve Oğlum Murat’ın kazandığı yarışta üçüncü kalan Kudo bu tecrübesini rakiplerine kabul ettirebilir. 1 nolu Ellianna ise son yarışında 1500 metrede Joshua kazanırken KG ile öndeki ikiliden 4 boy geride üçüncü kalmıştı. Bu kez KG çıkartıldı ve Powerscourt yavrularının mesafeye olan yatkınlığı ile şanslı olacaktır. Sinsirella henüz koşu kazanamamış olsa da bu tip rakipler arasında tecrübe edindiği yarışları var. After Market taylarının mesafede etkili olması beklendiğinden sürpriz şansı verilebilir. Sürprizde düşüneceğimiz diğer isim ise Funny Familliar olmalıdır. Toruk Macto taylarının mesafeye yatkın olması ile 108 gün ara sonrası sürprizi yapabilir.

2.Ayak: 1200 metredeki maiden koşuda performansı yeterli denebilecek pek bir isim yok. Bu durumda safkanların potansiyellerine ve idmanlarına bakmak gerekecek. Geçtiğimiz yarışlarında da idman durumu dikkat çeken Soğukpınar, Destenur, Haberli, İlgöz gibi isimler düşünülebilir. Ancak Süreyya Hanım 1200’de 1.23, 1000’i 1.08.8 iş yapmış ki bu grup için yeterli bu idman sonrası favorimdir. Koş Pıtırcık ve Şerife Bacı da sürprize yazılabilir.

3.Ayak: Prof. Akın Finci adına yapılacak olan yarışta üç yarıştır harika koşan ve iki yarıştır tek yazdığımız Zafer Ateşi var. Rakipleri için de en ciddi isim Baybaşkan olacak. Bir kez daha karşılaşacağı bu rakibini yine geçmesini bekliyorum.

4.Ayak: 1500 metrede tayların mücadelesi hand-14 şartı için de olacak ve yakın güce sahip isimler arasında Sarı Efe ilk atımdır. Taylık günlerinden bu yana takip ettiğim bu Cuvee yavrusu 1900-2000 metreye kadar bu tip yarışlarda her zaman söz sahibi olur. Kaliteli bir anneye sahip olan urla Fırtınası, verdiği araya rağmen Shane, potansiyeli ile Paçi diğer şans verdiğim atlardır.

5.Ayak: Tayların bölünen Maiden bu grubunda ise son yarışları başarılı olan Sevda Türküsü ilk şansı alacaktır. Gökhan Kocakaya ile koşacak olan safkan bakalım bu kez daha iyi sonuç alacak mı? Ancak diğer gruba göre iyi olan isimler bu gruba düşmüş olup Su Gazeli, Cenesim, Kavintay gibi tecrübesi olan isimler rakipler arasına yazılacaktır. Ama Adanus’un İzbatur’dan olan yavrusu Jazil beklenen kan uyumunu yakalamış ise bu grupta rahat bir birincilik ile kariyerine başlayabilir. Daha sonra Altın Turbo sürpriz isim.

6.Ayak: Kapanış yarışı da hayli zor geçecek gibi gözüküyor. Seluşka devam eden formu ile ön sırada düşünülebilir. Olgunbaba’nın çıkışı sonrası burada da şansı iyi gidebilir. Akfetih, Korcan, Nizip Fırtınası gibi formda isimler de var. Adam, Serdengeçer ve Gezginci sürpriz atlarımdır.

4 9 1 4 3 4
1 8 6 1 2
7 5 8 11
2 6 2 9
3 7 10 12
10 4 8
1-6

Haberin Devamı
YORUM YAZ