MENÜ

FC Barcelona Espor Takımı kuruyor

Barça, eFootball.Pro ve KONAMI tarafından organize edilecek espor liglerde yer alacak ilk kulüp olacak

FC Barcelona Espor Takımı kuruyor

FC Barcelona, eFootball.Pro ve KONAMI ile anlaşmaya varmasıyla birkaç hafta sonra başlayacak ve ilk kez düzenlenecek PES2018 Ligi'ne katılacak. Blaugranaların diğer Avrupa takımlarıyla yarışacağı profesyonel espor takımı kısa sürede açıklanacak.

KONAMI hakkında
KONAMI 1973'te kuruldu. Mobil ve konsollar için içerik üreten uluslararası dijital eğlence sektöründe lider bir şirket. Marka, Pro Evolution Soocer ve Metal Gear gibi oyunularıyla biliniyor. Temmuz 2016'dan başlayarak Konami, FC Barcelona'nın premium ortağı olmuştu.

eFootball.Pro hakkında
eFootball.Pro lig gelişimi, içerik üretimi ve yayını sağlayan bir espor şirketi. Misyonu geleneksel futbol şovunun gelişimini sporseverlere sunmaktır. 2016'da Gerard Pique ve firmanın direktörü Javier Alonso tarafından kuruldu. Barselona'da bulunan şirket teknoloji, futbol ve espor gibi farklı sektörlerden gelme 50 profesyonelden oluşuyor.

Espor hakkında
Video oyunlarından oluşan liglerden konuşurken espor tanımı kullanılıyor ve Türkiye gibi dünyanın pek çok yerinde popülaritesi günden güne artıyor. Espor önemli ölçüde büyüdü ve ligler birçok izleyicinin bizzat yerinde karşılaşmaları takip etmesinin yanı sıra çevrimiçi olarak da seyredilmeye imkan tanıyor.
Pazarlama ve İletişimden sorumlu başkan yardımcısı Manel Arroyo'nun açıklamaları:
"Barça bu küresel ve teknolojik dünyada yaşananları takip ediyor ve esporun dikkate değer büyümesini göz önüne alarak bu alanda lider olmanın yollarını arıyor. Yenilikçi ruhuna sadık kalarak FC Barcelona en iyi ortakları Konami ve eFootball.Pro ile espor dünyasında öncü bir yarışmaya katılmaya karar verdi."

eFootball.Pro'nun kurucusu Gerard Pique'nin açıklamaları:
"Bir futbolcu olarak kulübümün KONAMI ile birlikte hazırladığımız bu inovatif projeyle espor dünyasına giriş yapmasından ötürü çok heyecanlıyım. Dijital dünyadaki bu yeni maceralarında kulübüme taraftarları diğer sporlarda olduğu gibi hissetmelerini sağlayacak şekilde yol göstereceğiz."

Konami'nin Marka ve İş Geliştirme Direktörü Jonas Lygaard'ın açıklamaları:
"Dünyanın en büyük kulüplerinden biri olan FC Barcelona'nın PES platformunda espor dünyasına adım atmasından son derece mutluyuz. Bu anlaşma taraftarlara gönül verdikleri kulüplerini en iyi küresel mekanlarda resmen temsil etme fırsatını sunacak."

Haberin Devamı
YORUM YAZ