MENÜ

Beşiktaş - Fenerbahçe maçı kaç kaç? FB-BJK canlı

Beşiktaş - Fenerbahçe ikilisi beş günde ikinci kez karşılaşıyor. Ligde 3-1 Kara Kartal'ın üstünlüğü ile biten maç sonrası iki ekip Türkiye Kupası yarı final ilk maçında rakip oluyor. Fenerbahçe'de Mehmet Ekici, ilk 11'e geri dönerken, 3-1 biten maçta 2 gol atan Quaresma, maça yedek kulübesinde başladı. Peki, Beşiktaş - Fenerbahçe (BJK-FB) maçı kaç kaç? BJK-FB (Canlı) maçı ile ilgili tüm detaylar..

Beşiktaş - Fenerbahçe maçı kaç kaç? FB-BJK canlı

Ziraat Türkiye Kupası'nda erken final heyecanı yaşanıyor. Kupada ilk çeyrek finalist Gençlerbirliği'ni, 3-1 ve 1-0 mağlup eden Beşiktaş olmuştu. Fenerbahçe ise Giresunspor'u iki maçta da 2-1 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırmıştı. İki ezeli rakip arasındaki karşılaşma futbolseverler tarafından heyecanla beklenirken, derbi heyecanı sonrası finale hangi takımın çıkacağı merak konusu...İki takım arasında oynanan Süper Lig maçında Fenerbahçe, sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılırken, 23. haftada Beşiktaş, Vodafone Park'ta konuk ettiği Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup etti. Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi kaç kaç devam ediyor? BJK-FB maç kaç kaç? Karşılaşma ATV ekranlarından şifresiz olarak ekranlara geliyor.


BEŞİKTAŞ-FENERBAHÇE CANLI


DEV MAÇ! TEK MAÇ... HEMEN İDDAA OYNA...

İLK 11'LER

Beşiktaş: Fabri, Gökhan Gönül, Pepe, Vida, Tosic, Medel, Tolgay, Lens, Caner Erkin, Talisca, Negredo

Fenerbahçe: Volkan, Hasan Ali, Neustadter, Şener, Mehmet Topal, Josef, Mehmet Ekici, Aatif, Alper, Soldado

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası'na bu sezon 5. turdan katıldı. Bu turda Manisaspor'u 9-0 ve 1-1'lik skorlarla farklı geçen siyah-beyazlı ekip, son 16 turunda Osmanlıspor ile eşleşti. Başkent ekibine ilk maçta 4-1 kazanan Kartal, ikinci maçta 2-1 mağlup olmasına rağmen çeyrek finale yükselmişti. Çeyrek finalde yine bir Ankara takımıyla eşleyen Şenol Güneş'in öğrencileri, ilk maçı 3-1, ikinci maçı ise 1-0 kazanarak adını yarı finale yazdırdı.

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'na bu sezon 5. turdan katıldı. Bu turda Adana Demirspor'u 6-0 ve 4-1'lik skorlarla mağlup ederek eleyen sarı-lacivertli ekip, son 16 turundaysa İstanbulspor'u 2-0 ve 1-0'lık galibiyetlerle saf dışı bırakıp çeyrek finale yükselmişti. Çeyrek finalde, Giresunspor ile eşleşen Fenerbahçe, iki maçtan da 2-1'lik galibiyetle ayrıldı ve yarı finale yükseldi.

Maçın hakemi Fırat Aydınus

Zorlu karşılaşmayı hakem Fırat Aydınus yönetecek. Aydınus'un yardımcılıklarını Serkan Ok ve Aleks Taşçıoğlu yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Özgür Yankaya.

Beşiktaş-Fenerbahçe rekabeti

Beşiktaş ile Fenerbahçe, perşembe günü yapacakları Ziraat Türkiye Kupası maçıyla 346. kez karşı karşıya gelecek. İki ekip arasında 28 Kasım 1924'te Fenerbahçe'nin 4-0 galibiyetiyle başlayan 94 yıllık rekabette sarı-lacivertlilerin galibiyet ve gol sayısında üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 345 maçta Fenerbahçe 131, Beşiktaş 124 galibiyet aldı, 90 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığı son 16 maçı da kaybetmedi.

Sarı-lacivertliler, kupadaki son yenilgisini sahasında 30 Kasım 2016'da Gençlerbirliği karşısında almıştı. Daha sonraki 16 maçta 12 galibiyet, 4 beraberlik alan Fenerbahçe, geçen sezon yarı finalde iki maçta da yenişemediği Medipol Başakşehir'e penaltılar sonucu elenmişti.

Vodafone Park’ta 4. randevu

Siyah-Beyazlı takım, Fenerbahçe’yi Vodafone Park’ta 4. kez konuk edecek. Rakibiyle stadındaki ilk maçını geçen sezon Türkiye Kupası’nda oynayan Beşiktaş, mücadeleden 1-0 mağlup ayrılarak elendi. Kara Kartal, stadındaki ikinci derbi maçını ise yine 2016-2017’de Süper Lig’de oynadı. Beşiktaş, iki kırmızı kartla 9 kişi kalan Fenerbahçe’nin uzatma dakikalarında attığı gole engel olamayınca sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı. Beşiktaş, Vodafone Park’ta Fenerbahçe’ye karşı ilk galibiyetini ise geçen hafta 3-1’lik skorla Süper Lig’de aldı.

7 senedir yenilgi yok!

Sarı-Lacivertliler, Türkiye Kupası’nda son deplasman yenilgisini 3 Ocak 2011 tarihinde Yeni Malatya karşısında almıştı. Fenerbahçe, bu karşılaşmadan sonra dış sahada çıktığı 28 kupa maçında da mağlubiyet yüzü görmedi. Kanarya bu karşılaşmalarda 19 galibiyet alırken, 9 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı. Deplasmandaki bu başarılı performansa rağmen Fenerbahçe bu süreçte kupayı sadece 2 kez müzesine götürebildi.

‘Unutmayın rövanş da var’

Aykut Kocaman, idmandan sonra oyuncularına kısa bir konuşma yaptı. 52 yaşındaki çalıştırıcı, bunun bir kupa maçı olduğunu hatırlatarak, “Unutmayın, 180 dakikalık bir eşleşmeye çıkıyoruz. Vodafone Park’ta bunun ilk ayağı olacak. Rövanşı da düşünerek oynamalıyız. Ligdeki maç bize ders oldu. Artık Beşiktaş’ı daha iyi tanıyoruz. Daha farklı bir Fenerbahçe izleteceğinize inancım tam” dedi.

Oğuzhan Özyakup yedek başlayacak

Mide rahatsızlığı nedeniyle lig maçında kadroda yer alamayan Oğuzhan Özyakup, takımla çalışmalara başladı. Siyah- Beyazlı oyuncu, sağlık sorunu sebebiyle 23. haftadaki karşılaşma öncesi son anda kadroda çıkarılmıştı. Fazla antrenman yapma fırsatı bulamayan Oğuzhan Özyakup’un bu akşamki maça yedek başlaması bekleniyor.

Talisca ve Pepe dönüyor

Ligdeki Beşiktaş Fenerbahçe derbisinde cezası nedeniyle tribünde olan Talisca ve Pepe kupa maçında siyah beyazlı formayla Vodafone Park'ta sahaya çıkabilecek..

İki isim yok biri belirsiz

Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan İsmail Köybaşı ile Vincent Janssen kupa derbisini kaçıracak. Fenerbahçe'nin Brezilyalı golcüsü Jose Fernandao, son derbide yaptığı gol sevinci nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) tedbirli olarak sevk edildi. Fernandao, yapılacak PFDK toplantısında ceza alması durumunda derbide oynayamayacak.

'Bu golleri ancak Quaresma atar!'

Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Fenerbahçe’yle bu akşam oynayacakları derbi öncesinde açıklamalarda bulundu. Takımlarına güvendiklerini belirten Çebi, “Beşiktaş’ın geniş ve güçlü bir kadrosu var. Potansiyelimiz oldukça büyük. Ligin ardından kupada da Fenerbahçe’yi yeneceğimize inanıyorum” dedi. Geçen haftaki maçta 2 gol atarak yıldızını parlatan Quaresma’ya övgüler yağdıran Çebi, “Bu golleri ancak Quaresma atar! Kalitesini gösterdi. Devamını bekliyoruz” dedi.

Martin Skrtel geri dönüyor

Slovak futbolcu, 18. haftadaki Göztepe maçından sonra dizindeki sakatlığı nedeniyle dinlenmeye çekilmişti. Skrtel, ligde Trabzonspor, Gençlerbirliği, Aytemiz Alanya ve Beşiktaş karşısında forma giymedi. Geçtiğimiz hafta takımla çalışmalara başlayan tecrübeli stoperin bu akşamki mücadelede 11’de görev yapması bekleniyor. Skrtel, iyi bir futbol sergileyip Neto ya da Neustadter’i kulübeye göndermek istiyor.

Soru işareti Mehmet Ekici

Mehmet Ekici, Fenerbahçe’nin bu sezon yaptığı en önemli transferlerden biriydi. Ancak tam 5 kez sakatlanan yıldız futbolcu 5 resmi maçta sadece 486 dakika süre alabildi. Sakatlığını tamamen atlatan ve uzun zamandır takımla çalışan Ekici, bu akşamki kupa derbisinde formasına kavuşmak istiyor. Sağlık heyeti de yıldız futbolcunun artık tamamen hazır olduğu yönünde rapor verdi. 26 yaşındaki orta saha oyuncusu, Aykut Kocaman’ın bugün kendisini 11’de görevlendirmesini bekliyor. Deneyimli teknik adam ise uzun süredir maç eksiği bulunan Ekici’yi, Beşiktaş derbisi gibi zorlu bir mücadelede 11’de sahaya sürme konusunda tereddüt yaşıyor. Kocaman’ın bu konudaki kararını maç saatinde vermesi bekleniyor.

’Quaresma’yı bana bırakın’

Hasan Ali Kaldırım, Aytemiz Alanya maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşmüştü. 28 yaşındaki sol bek bu nedenle 3-1 kaybedilen Beşiktaş derbisinde görev yapamadı. İsmail da maçın 32. dakikasında sakatlanıp çıkınca, İsla sol beke geçti. Beşiktaş’ın sağ kanadında oynayan Quaresma, müthiş bir performans sergileyip attığı 2 golle takımına galibiyeti getirdi. Bu akşam formasına kavuşacak olan Hasan Ali Kaldırım, Portekizli’ye mesaj gönderdi. Hasan Ali, “Pazar günkü derbide İsmail’in sakatlanması, Quaresma’nın işine geldi. Sol bek İsla’nın gerçek pozisyonu olmadığı için, Quaresma rahat bir oyun sergiledi. Ancak kupadaki derbide bu olmayacak. Onu durdurmak için elimden geleni yapacağım. Bu maç çok farklı geçecek ve sonunda kazanan taraf biz olacağız” diye konuştu.

Önce idman sonra kamp

Fenerbahçe, dün akşam yaptığı antrenmanla Beşiktaş maçının hazırlıklarını tamamladı. Aykut Kocaman, son idmanda öğrencilerine taktik ağırlıklı bir çalışma yaptırdı. Başarılı çalıştırıcı, idman sırasında topa daha fazla sahip olmanın önemine değindi ve Beşiktaş’ın kanat hücumlarına karşı uyarı yaptı. Fenerbahçe, bu antrenmanın ardından Samandıra’da kampa girerek derbi saatini beklemeye başladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ