MENÜ

Eray Balcı'nın Şanlıurfa at yarış tahminleri

Şanlıurfa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

Eray Balcı'nın Şanlıurfa at yarış tahminleri

26 Şubat Pazartesi Şanlıurfa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

URFA'DA CAZİP PROGRAM...

1.AYAK: Çok bilinmeyenli denklemden farkı olmayan altılı ganyanın başlangıç ayağına çok cazip iki isimle giriş yapmak istiyorum. Bunlardan birincisi kısa mesafeli son yarışında, son metrelerde yapmış olduğu etkili sprintiyle üçüncülüğe girerken beğenimi kazanan POWER STAR ikincisi ise; start çıkışında ve düzlük dönüldükten sonra çok ciddi kapanmalar yaşamasına rağmen güçlü aksiyonlarla altıncılığa girerken takibime giren MY VALLEE olacaktır. Bu mesafelere yatkın isimlerden biri olan ZEMANİ jokeyini üzerinden düşürdüğü yarışını saymazsak bu pistte hep iyi koşan SIVERDAYS öndeki ikilinin en ciddi rakipleri olur. İlk ayakta çift haneli ganyan hedefleyen kuponlar; GUST OF WIND,DIREJKIZI ve ARBEDAŞLI sırasıyla değerlendirmeye alabilirler.

2.AYAK: Daha önceki yazılarımda da bir çok kez belirttiğim gibi Arap atının form tutatını buldun mu peşini bırakmayacaksın! Gerek Adana’da gerekse Urfa pistinde start aldığı son sekiz koşunun beşini kazanma başarısı gösteren DİZDAR BEY’in özellikle son iki yarışlık performansları adeta rakiplerine gözdağı veren cinstendi. Startla birlikte öne düşüp, benzer stilli rakiplerinin hiç birini yakınına sokmadan çok kolay zaferler elde eden bu safkan, müthiş padok görüntüsü, kusursuz formu, pist ve mesafe ayırt etmeyen özelliklerinin yanında daha önce dört kez aynı önde geçmeyi başardığı jokeyi idaresinde bugünün de kazananı olur.

3.AYAK: Son koşusunda sert rakibi Satanhan’a çok zor anlar yaşatan REBER şayet o yarış sert gelmediyse bugünün kazananı olur. Hep tabela içerisinde gezinen ancak kazanma konusunda ciddi zorluk çeken CEVHER gününde olduğu zaman çok ters yarışlar yapabilen KUYUMCU kilodan etkilenmezse AKERSAN ve ara sonrası bir yarış gören ARHAVİLİM startı iyi alabilirse günün bu safkanların rakibi olup günün sürprizini gerçekleştirebilir.

4.AYAK: Yarış hayatının devamı süresince bu denli uygun rakipleri kolay kolay bulamayacağını düşündüğüm ŞEVALABLA bir yıllık birincilik hasretine son vermeye yakın gördüğüm kısraktır. Son koşusunda uzun mesafeden etkilenen HIZLI ZELİŞ kısalan mesafede favorinin en ciddi rakibi olur. Baba Özduran’ın çimi daha iyi koşan ancak zaman zaman kum pistte de etkili olmayı başarmış yavrusu BENAZİR KIZ ve henüz dört gün önce koşmuş olsa da dilinden en iyi anlayan jokeyi idaresinde TEKFORDUNGÜLÜ geniş planda şans verilmesi gereken isimlerden biridir.

5.AYAK: 4 ve yukarı yaşlı İngiliz kısraklarının mücadelesinde, uyum sağladığı aprantisiyle arka arkaya çok etkili yarışlar koşan STROM TRACKS son sekiz yarışının ikisinden birincilikle ayrılırken diğer koşuların sadece birinde tabela dışı kalan SESİL SULTAN ve Kura ekürisi tarafından kiraya verilen Orpen temsilcisi SEVİMLİ BİBİ üçlüsünü eşit şanslı görüyorum. Bu isimler sorasında; SMILING BABY, SARA CANDAL, DÜLDÜLBİR ve ELİFNUR sırasıyla şans vereceğim kısraklardır.

6.AYAK: Altılı ganyanın kapanış ayağını oluşturan maiden koşuda, son koşusunda uzun mesafeden etkilenen EVİRGEN’in bugün genel puanlamada çok gerilerde kalmasına çıkçası çokta anlam veremedim. Bugün kısalan mesafede benim favorimdir. Rakipleri; grubun tecrübelileri MATRAOĞLU ve AFATBEY ile birlikte start sorunu yaşamaması halinde HÜRKUŞ OLUR.

13-8-3-2-7-6-9///5///2-4-5-1-3///5-1-7-11///1-12-13-14-11-2-7///5-8-2-7

Haberin Devamı
YORUM YAZ