MENÜ

Türkiye, 2020 Dünya Briç Şampiyonası'na aday

Türkiye Briç Federasyonu Başkanı Nafiz Zorlu, 2020 Dünya Briç Şampiyonası’nı Türkiye’de yapmak için aday olduklarını söyledi.

Türkiye, 2020 Dünya Briç Şampiyonası'na aday

Türkiye Briç Federasyonu Başkanı Nafiz Zorlu, 2020 Dünya Briç Şampiyonası’nı Türkiye’de yapmak için aday olduklarını söyledi.

Zorlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, briçin önemli bir kitleye hitap ettiğini belirterek, bu sporu her yaş gurubundaki insanların severek yaptığını ifade etti.

Müsabakalara katılan 80 yaşın üzerinde birçok oyuncuları olduğunu da vurgulayan Zorlu, briçin insanları birleştiren, sosyalleştiren bir spor olduğunu belirtti.

Federasyon başkanı Zorlu, Türkiye’ye yayılmış 250’nin üzerinde briç kulübü olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bunların hepsi spor kulübü tescili almıştır. Faaliyetlerine bu şekilde devam ediyorlar. Türkiye’nin birçok kıyı kentinde, insanlar emekli olduğu zaman briçi çok önemli bir faktör olarak görüyor. Çünkü emeklilikte zamanları bol olduğu için, vakit geçirmek için briçi, bir hobi, arkadaşlarıyla bir buluşma, arkadaş kazanma ortamı olarak görüyorlar. Briç muhakemeye, çabuk düşünmeye ve bilgiye dayanan, sosyalleşme ortamı sağlayan harika bir spor. Toplumumuz kartla oynandığı için briçin değerinin yeterince farkında değil. Ama bugün dünyada dört yılda bir akıl olimpiyatları yapılıyor. Burada baş sporlar satranç ve briç. Yani bu spor son derece kıymetli."

2020 Dünya Briç Şampiyonası’nı Türkiye’de yapmak için aday olduklarının altını çizen Zorlu, önümüzdeki mart ayında Dünya Briç Federasyonu yöneticilerinin Türkiye’ye gelerek şampiyonayı düzenlemek istedikleri Antalya, İzmir ile Aydın’ın Kuşadası ilçesinde inceleme yapacağını aktardı.

Zorlu, "Başka ülkelerin de düzenlemek istediği dünya şampiyonasına, sadece milli takımlar katılıyor. Burada 4 kategoride 200 takım mücadele edecek. Toplamda 14 gün süren şampiyonada ortalama geceleme sayısı 20 günden fazla. Bu da bir şehir için ne kadar önemli faaliyet olacağını gösteriyor." ifadelerini kullandı.

- "Şampiyonanın cirosu 4,5-5 milyon avro"

Nafiz Zorlu, şampiyonayı Türkiye’ye almaları durumunda federasyonların bütçesinin yeterli olmayacağını, sponsorluk imkanlarının da son derece sınırlı olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bu nedenle devlet desteğinden yararlanmak istiyoruz. Şampiyonanın bir şehre getireceği asgari ciro 4,5-5 milyon avro. Yapılacak ülke tanıtımının değeri ise parayla ölçülemez."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ