MENÜ

Rıza Çalımbay: Artık daha güçlüyüz

Kritik galibiyet sonrası Trabzonspor'un hocası Rıza Çalımbay, Fanatik'e konuştu: “Zor bir süreçteydik. Kazanabileceğimiz birçok maçta puanlar kaybettik. Doğal olarak psikolojik açıdan da hayli etkilendik. Aytemiz Alanya maçı çok önemliydi. Kazanmamız, Beşiktaş karşılaşması öncesinde psikolojimizi düzeltti.”

Rıza Çalımbay: Artık daha güçlüyüz

Trabzonspor, 6 haftalık galibiyet orucunu deplasmanda Aytemiz Alanya’yı mağlup ederek bozarken yarışa da tekrar tutunma fırsatı yakaladı. Bordo-Mavililer’in teknik direktörü Rıza Çalımbay, bu kritik 3 puanı ve bundan sonraya dair beklentilerini FANATİK’e anlattı.

‘Ustalar ağırlık koydu’

“Her açıdan zor bir maçtı. Aytemiz Alanya’nın durumu malum ve onlar için de her maç bir final. Bizim için ise sıkıntı büyüktü. İkinci yarıda birçok maçımızda galibiyete çok yaklaşmamıza rağmen puanlar kaybettik. Doğal olarak bu psikolojimize de yansıdı. Artık olmazsa olmaz maçlar oynamaya başladık. Alanya’da kazanmazsak büyük sıkıntı olabilirdi. Üstelik gelecek hafta çok önemli bir Beşiktaş maçı oynayacaktık. Ancak iyi bir geri dönüş yaptık, usta oyuncularımız güne ağırlığını koydu, diğer arkadaşlarımız da çok iyi yardımcı oldu.”

‘Burak kötü oldu ama...'

Baktığımız zaman her maçın değeri 3 puan ama bu aldığımız galibiyetin değeri daha fazla gibi. Çünkü takımın psikolojisi de düzeldi. Artık her açıdan daha güçlüyüz. En büyük üzüntülerimizden biri elbette ki Burak Yılmaz’ı kaybetmek oldu. Ancak yerine oynayacak arkadaşlarımız da değerli ve Beşiktaş maçında onların da gereken işleri yapacağına inanıyoruz.”

Taraftara önemli çağrı

“Beşiktaş maçında taraftarımıza da futbolcular kadar görev düşüyor. Çünkü onların desteği olduğunda her şeyin rengi değişebiliyor. Bu sezon kendi sahamızda oynadığımız Fenerbahçe ve Göztepe maçlarında örnek işler yaptılar. Bunu yine tekrarlayacaklarına inanıyorum. Henüz her şey bitmedi ve ligde her hafta büyük değişimlerin olabileceğini görüyoruz. Trabzonspor olarak asla pes etmeyeceğiz.”

Trabzonspor 70 günlük galibiyet hasretine son verdi

Haberin Devamı
YORUM YAZ