MENÜ

Fenerbahçe'nin serisi derbide bitti

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasında Beşiktaş’a deplasmanda yenilerek ligde 15, resmi maçlarda ise 21 maç sonra kaybetti.

Fenerbahçe'nin serisi derbide bitti

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasında Beşiktaş’a deplasmanda yenilerek ligde 15, resmi maçlarda ise 21 maç sonra kaybetti.

Vodafone Park’ta oynanan derbiye iyi başlayan Fenerbahçe, 8. dakikada Jose Fernandao’nun attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarıda Beşiktaş, 48. dakikada Domagoj Vida’nın golüyle beraberliği yakaladı. Siyah-beyazlılar, Ricardo Quaresma’nın 77 ve 90+4. dakikada attığı gollerle sahadan 3-1 galip ayrıldı.

Süper Lig’de 15, resmi maçlarda ise 21 maç sonra kaybeden sarı-lacivertliler, derbi öncesi son yenilgisini 29 Eylül 2017’de Teleset Mobilya Akhisarspor karşısında yaşamıştı. Sarı-lacivertliler, tam 149 gün sonra yenilgi yaşayarak taraftarını üzdü.

Bu yenilgiyle 44 puanda kalan Fenerbahçe, 4. sıraya geriledi. Beşiktaş’la aynı puana gelen sarı-lacivertliler, averajla rakibinin gerisine düştü. Fenerbahçe, lider Galatasaray’ın 3, bir maçı eksik ikinci Medipol Başakşehir’in ise 2 puan gerisinde bulunuyor.

Vodafone Park’ta bu sefer kaybetti

Fenerbahçe, Beşiktaş’ın yeni stadı Vodafone Park’ta ilk yenilgisi aldı.

Bu derbiye kadar Dolmabahçe’deki yeni statta iki maça çıkan sarı-lacivertliler, birer galibiyet ve beraberlik elde etmişti. Rakibini Vodafone Park’ta yenen ilk ve tek takım unvanına sahip Fenerbahçe, bu sefer deplasmandan eli boş döndü.

Fernandao atmaya devam ediyor

Fenerbahçe’nin formda golcüsü Fernandao, Beşiktaş filelerini de havalandırmayı başardı. Süper Lig’de üst üste 3. maçında da gol sevinci yaşayan Fernandao, takımını 8. dakikada 1-0 öne geçirdi. Ligdeki gol sayısını 5’e yükselten Fernandao, bu gollerin hepsini Süper Lig’in ikinci yarısında kaydetti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ