MENÜ

(ÖZET) Galatasaray-Bursaspor maç sonucu: 5 - 0

Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasında Galatasaray kendi sahasında taraftarının da büyük desteği ile 38. dakikadan itibaren 10 kişi oynamak zorunda kalan Bursaspor'u 5-0'lık skorla yendi. Alınan bu galibiyetle Aslan kritik haftada puanını 47'ye yükseltti ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri Gomis(3), Rodrigues ve Serdar Aziz kaydetti.

(ÖZET) Galatasaray-Bursaspor maç sonucu: 5 - 0

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasında Galatasaray kendi sahasında taraftarının da büyük desteği ile 38. dakikadan itibaren 10 kişi oynamak zorunda kalan Bursaspor'u 5-0'lık skorla yendi.

38. dakikada Ekong'un kırmızı kart görmesiyle mücadelede Bursaspor 10 kişi oynamak zorunda kaldı. Le Guen'in öğrencileri o dakikadan sonra Galatasaray ataklarına direnemedi ve sahadan yenilgiyle ayrılma zorunda kaldı.

Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri Gomis(3), Rodrigues ve Serdar Aziz kaydetti.

Alınan bu sonuçla Galatasaray puanını 47'ye yükseltti ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Bursaspor'da kötü gidişatını sürdürdü ve bu maçla beraber 3 Aralık'tan beri galibiyete hasret. Yeşil Beyazlı ekip 27 puanda kaldı.

Haberin Devamı

Mücadeleden dakikalar

Puan durumu - Süper Lig 25. hafta güncel puan durumu ve maç sonuçları

Mücadelenin ilk 5 dakikasında her iki takım da oyundaki kontrolü sağlayamadı ve oyuncular sık sık top kaybı yaptılar. Bursaspor, rakibini daha çok kendi sahaısnda karşılayan taraf olarak dikkat çekti.

Galatasaray ise taraftarının da desteği ile daha atak olan ekip oldu.

Mücadelede ilginç pozisyon

8. dakikada mücadelede ilginç anlar yaşandı. Ekong ve Harun arasındaki anlaşmazlığın ardından topu bir anda Gomis kovaladı, top son anda Ekong'tan kornere çıktı.

Gomis sahneye çıktı

11. dakikada

Galatasaray

golcü futbolcusu

Gomis

ile 1-0 öne geçti. Kanatta topu alan Rodrigues yerden ortaladı, Gomis de ceza sahası içinden bekletmeden sol köşeye plasesini yaptı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Golün ardından

Gomis

taraftarlara döndü ve Metin oktay duruşu ile selamladı. Golün asistini yapan Rodrigues bu sezon 5. kez bunu gerçekleştirmeyi başararak ilginç bir istatistiğe imza attı.

Galatasaray'ın kalan maçları | Galatasaray fikstürü

(ÖZET) Galatasaray-Bursaspor maç sonucu: 5 - 0

Maçta dakikalar 14'ü gösterdiğinde

Galatasaray

golden sonra ataklarını sıklaştırdı. Selçuk soldan kazanılan serbest vuruşu kullandı. Seken topu önünde bulan

Belhanda

kaleyi görür görmez vurdu ancak top auta çıktı.

Bursaspor hücumda zorlandı

Karşılaşmada 20 dakika geride kalırken Bursaspor cephesi henüz Galatasaray kalesine şut atamadı. 21'de ev sahibi ekip bir ataktan daha yararlanamadı. Selçuk İnan kazanılan korneri sağdan kullandı. Defanstan çıkan Maicon kafaya çıktı ancak istediği vuruşu yapamyınca savunma uzaklaştırdı.

Haberin Devamı

25'te yine etkili gelen taraf Sarı Kırmızılı ekip oldu. Selçuk bir anda verkaçla ceza alanına girip son çizgiden ortasını yaptı, ancak hakem sonradan topu çizgiyi geçtiğini işaret etti ve aut olduğunu belirtti.

28. dakikada Galatasaray'da Belhanda bir anda kaleyi cepheden gören bir noktadan şut açısı buldu ancak savunma son anda ayak koydu.

32'de Galatasaray Feghouli sağ kanattan bindirdi. Son çizgiye inip yerden ortaladı. Defans son anda ayak koydu. Sarı Kırmızılı ekip bu ataktan da eli boş dönemk zorunda kaldı.

Stancu sakatlandı

Mücadelenin 33. dakikasında Bursaspor'un hücum hattındaki önemli isimlerinden biri olan Stancu, sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Sinan Bakış, Bursa ekibinde oyuna dahil olan isim oldu.

(ÖZET) Galatasaray-Bursaspor maç sonucu: 5 - 0

Bursa 10 kişi kaldı

Hücumun en ilerisindeki Belhanda'ya topu kaptırdıktan sonra yatarak müdahalede bulunan Ekong, 38. dakikada direkt kırmızı kart gördü. Hakem Bülent Yıldırım, son adam olarak pozisyonu değerlendirince Bursaspor mücadeleye 10 kişi devam etmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Bir dakikada 2 direk birden

Mücadelenin 40. dakikasında Galatasaray'ın 2 topu direkten döndü. Selçuk İnan'ın ortasında savunmadan seken top direkten döndü, sonrasında top Serdar'ın önünde kaldı. Onun vuruşu direkten döndü. Bu anlar mücadelenin en ilginç pozisyonu olarak dikkat çekti.

Aslan'da bu kez roller değişti

Mücadelenin 42. dakikasında Galatasaray'da roller bu kez değişti ve Gomis'in asistiyle ceza sahası içerisinde topla buluşan Rodirgues, eksik kalan Bursaspor savumasını da ekarte edince düzgün bir vuruşla takımını 2-0'lık üstünlüğe taşıyan golü kaydetti.

İlk yarı

Galatasaray

'ın 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi. Mücadeleyi 36 bin 812 seyircinin izlediği öğrenildi.

Serdar Aziz golü attı sevinmedi

Galatasaray 2. yarıya da golle başlayan taraf oldu. 49. dakikada sahneye çıkan isim eski Bursasporlu futbolcu Serdar Aziz oldu. Linnes'in ceza sahasına yaptığı kavisli ortada kaleci Harun topu uzaklaştırmak istedi ancak top Serdar'ın önünde kaldı ve farkı 3'e çıkardı. Golün ardından eski takımına gol attığı için Serdar Aziz sevinmedi. Golün ardından sevinmeyen oyuncuya Türk Telekom stadında maçı izlemeye gelen taraftarlar büyük bir destek verdi. Serdar ise kendisine gösterilen sevgi seline alkışlayarak karşılık verdi.

Haberin Devamı

Donk sakatlandı

54'te

Galatasaray

zorunlu bir değişikliğe gitti ve sakatlanan Ryan Donk'un yerine Yasin Öztekin oyunda. Donk son dönemde Terim'in vazgeçilmezi olarak formu ile dikkat çekiyordu. Donk gol sevinci sırasında sakatlanması ise dikkat çeken diğer detaydı. Belhanda'nın parmağı başarılı orta sahanın gözüne gelince oyundan çıkmak zorunda kaldı.

10 kişi Bursaspor mücadelede hiç varlık gösteremedi ve Galatasaray ise rakibini ataklarıyla boğmaya devam etti. 57'de Belhanda yay üzerinden bıraktı, Selçuk'un vuruşunda top dışarı gitti. Bu pozisyonun hemen ardından

Maicon

'un ceza sahası içerisinden şutunu Harun Tekin kornere çeldi.

63. dakikada Bursaspor'da

Batalla

oyundan çıktı. Yerine Yusuf Erdoğan girdi. Oyuna girer girmez Yusuf, soldan bindirdi. Linnes'i karşısına aldı. Son çizgiye de yaklaşıp ortasını yaptı. Top Muslera'da kaldı.

64'te kanatta topu alan Feghouli, bir ara pasıyla Belhanda'yı kaçırmak istedi ama

Bursaspor

defansı ayak koyarak tehlikeyi önledi. 67. dakikada Galatasaray'da bir oyundu değişikliği daha yaşandı ve Linnes'in yerine Mariano oyuna giren isim oldu.

Mücadelede dakikalar 67'yi gösterdiğinde Bursaspor'da Bostock, kaleyi karşıdan gören uzak bir mesafeden şutunu attı ama isabetli değil. Bu aynı zamanda Bursaspor'un mücadeledeki ilk şutu oldu.

Gomis yine sahnede

72'de Rodrigues'in pasıyla ceza sahasının sağ tarafında topla buluşan Belhanda, ceza sahası içerisinde ortaladı. Topla buluşan Gomis kendisinin 2. takımının 4. golünü kaydetti.

Golün ardından 74.dakikada Paul Le Guen, John'u oyunda aldı ve yerine Furkan Soyalp girdi.

Eren'in büyük şanssızlığı

Galatasaray'ın son oyuncu değişikliği 76'da gerçekleşti. Günün başarılı isimlerinden biri olan Selçuk İnan'ın yerine Eren Derdiyok girdi. Eren oyuna girer girmez büyük şanssızlık yaşadı ve sakatlanarak youndan çıkmak zorunda kaldı. Galatasaray'ın oyuncu değişiklik hakkı kalmadığından dolayı Galatasaray 78'den itibaren oyuna 10 kişi devam etmek zorunda kaldı.

82'de

Feghouli

bir verkaç ile sağdan ceza alanına girmek istedi ancak Bursaspor savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

Son sözü Gomis söyledi

90+3'te son sözü maçın yıldız ismi

Gomis

söyledi. Bir Rodrigues klasiği haline gelen Gomis'e asist son golde de başroldeydi. Golün ardından maçın santrası yapılmadı ve hat-trick yapan golcü futbolcu Gomis, maçın topunu hakem Bülent Yıldırım'dan aldı ve soyunma odasına gitti. Gomis bu golle 20. golüne ulaşarak krallıktaki liderliğini sürdürdü.

MAÇIN 11'LERİ

Galatasaray:

Muslera, Linnes,Maicon, Serdar, Nagatomo, Selçuk, Donk, Rodrigues, Feghouli, Belhanda, Gomis

Galatasaray'ın yedekleri:

Eray, Mariano, Ahmet, Tolga, Yasin, Eren, Sinan, Hakan, Fernando, Latovlevici

Bursaspor:

Harun, Aziz Behich, Titi, Ekong, Ertuğrul, Shehu, Agu, Batalla, Bostock, Joshua John, Stancu

Bursaspor'un yedekleri:

Muhammed, Barış Yardımcı, Onur, Faty, Delarge, Furkan, Alper, Yusuf Erdoğan, Kembo, Sinan Bakış

Maçtan notlar

Fernando, 2 ay sonra kadroda

Galatasaray’ın Brezilyalı orta saha oyuncusu

Fernando Reges

, 2 ay sonra bir maçta kadroya alındı. Süper Lig’in 17. haftasında 24 Aralık’ta Türk Telekom Stadı’nda yapılan Göztepe maçında sakatlanan deneyimli futbolcu, ilk kez bu hafta içinde takımla çalışmalara katıldı.

Karşılaşmada yedekler arasında yer alan Fernando, iki ay sonra bir resmi müsakabakada 21 kişilik maç kadrosuna dahil edildi.

Bursaspor Teknik Direktörü Paul Le Guen, Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasında 0-0 berabere kaldıkları Evkur Yeni Malatyaspor maçına çıkardığı ilk 11’de 3 değişikliğe gitti.

Fransız teknik adam, Galatasaray karşılaşmasında Harun Tekin, Ertuğrul Ersoy, Titi, Ekong, Aziz Eraltay, Agu, Shehu, Batalla, Bostock, John ve Stancu’dan oluşan ilk 11’i görevlendirdi.

Le Guen, Evkur Yeni Malatyaspor müsabakasında ilk 11’de forma giyen Yusuf Erdoğan, Delarge ve Barış Yardımcı’yı yedek kulübesinde oturttu. Tecrübeli çalıştırıcı, bu oyuncuların yerine John, Shehu ve Ertuğrul Ersoy’a ilk 11’de şans verdi.

Yeşil-beyazlı ekibin yedek kulübesinde Muhammed Şengezer, Sinan Bakış, Faty, Furkan Soyalp, Ekoko, Barış Yardımcı, Delarge, Yusuf Erdoğan, Onur Atasayar, Alper Ademoğlu yer aldı.

Bursaspor’da Grozav sarı kart cezası, sakatlığı geçen Moussa Sow ise fiziki yetersizliği gerekçesiyle maç kadrosuna alınmadı.

(ÖZET) Galatasaray-Bursaspor maç sonucu: 5 - 0

Taraftarlardan yoğun ilgi

Türk Telekom Stadı’nda oynanan maça ev sahibi Galatasaray’ın taraftarları yoğun ilgi gösterdi. Tribünlerde yaklaşık 40 bin sarı-kırmızılı taraftar yer aldı. Bursaspor için ayrılan yerde ise binin üzerinde yeşil-beyazlı taraftar takımlarını destekledi.

Karşılaşma öncesinde sarı-kırmızılı taraftarlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde uzun süre tezahürat yaptı.

YORUM YAZ