MENÜ

Eray Balcı'nın Kocaeli at yarış tahminleri

Kocaeli at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

Eray Balcı'nın Kocaeli at yarış tahminleri

23 Şubat Cuma Kocaeli at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

''KARA ŞİMŞEK'' KARTEPE SEMALARINDA...

1.AYAK: İstanbul pistinden aşina olduğumuz MİRACIM dört aylık aranın ardından iki yarış görüp bugün ilk kez Kocaeli pistine çıkacak olup, pisti yapması halinde birinciliğe uzanan isim olabilir. Yarış hayatının ilk deneyiminden hayal kırıklığı ile ayrılan KORKUTASLANI kan hattı itibariyle daha başarılı olacağını düşündüğüm kum piste çıkacağı koşuda genel puanlamada çok gerilerde kalmış olsa da benim favorilerimden biridir. Henüz dört gün önce 1800 mesafeli koşudan ikincilikle ayrılırken fazlaca üzüldüğünü düşündüğüm KAYRABEY bu yoğun trafiği kaldırabilirse seri tabelalarını birincilikle taçlandırabilir. Bugün yine genel puanlamanın çok gerisinde kalmış bir isimden daha bahsetmek istiyorum. Yarış hayatına İstanbul’da merhaba derken henüz start çıkışından dışa sapınca doğal olarak toparlaması ve ön gruba diş geçirmesi imkansız haline gelen DAMASCUS bir Tarhan temsilcisi olup bugün kuma ve ters piste çıkacağı koşuda bambaşka bir kimliğe bürünebilir diyerek siz kıymetli dostlarımın bu ismi mutlak suretle kuponlarına eklemelerini öneririm.

2.AYAK: Çermi Khan, Kovada ve Sultanbatur gibi yarışı önlerde kabullenmeyi seven isimlerin varlığında, yükseklere çıkacak her bir tempo SAVAŞ ATI’nın var olan şansını daha arttıracaktır. Sonlarda yapacağı ataklarla sonuca ulaşmasını beklediğim bu safkana ilk şansı veriyorum. Grubun iki kısrağından biri GÜLFEM aynı gidişatın meyvesini toplayabilir. Son Vali Koşusu tercihini anlamsız bulduğum ÇERMİ KHAN tam form tutmuşken erken harbe girmesinin bedelini geriye giderek ödeyebilir. Her şeye rağmen kalitesine inandığım bu safkanı karşıma almayı da çok doğru bulmadığımı belirtmek isterim. Müzmin start sorunlu ZEUS’un Durmuş Malatyalı idaresinde start aldığı koşularda bu sorununu minimuma indirdiğini görüyoruz. Şayet bu handikapını bugün için 3-5 boyla sınırlandırabilirse günün büyük sürprizini gerçekleştirebilir. Sorunları nüksetmediği zaman iyi koşacağını belirttiğimiz YEŞİLMASKE bizi teyit eden son yarış performansı sonrası bugün de ihmale gelmez. Eski gücünden uzak görünmesine rağmen HERGELE’nin bu rakipler yanında bir çarpıyı hak ettiğini düşünüyorum.

3.AYAK: Son koşusunda sekizincilikle tamamlamasına benim nazarımda iyi tabela yapmış kadar başarılı koşan İNCİ BONCUK öncelikle kuponlara yazılmalıdır. Rakipleri; SALTBAE, IMPORTANT ve RASİM KAPTAN olur.

4.AYAK: Bölünen maidenin altılı ganyanın beşinci ayağını oluşturan kısmında, son koşusunda uzun mesafeden etkilediğini düşündüğüm ZAĞNOS kısalan mesafede günün ilk bankosu adayımdır. Bu ayağı risk etmek istemeyen kuponlar; ÇINARKAN, UCANAHMET, HABERLİ sırasıyla değerlendirmeye alabilirler.

5.AYAK: Bir yarış atı için startı geç almak ve devamında yarışa adapte olmak en büyük handikaplardan biridir. Bunu alışkanlık haline getiren atlara ise doğal olarak güvenmek zor ve bir o kadar da riskli oluyor. Evet sözü bu özelliğiyle nam salmış KARA ŞİMŞEK’e getirmek istiyorum. Defalarca kere startı geç almasına rağmen, bu gibi rakipleri geçme konusunda hiçbir zaman zorlanmayan safkan için yarışın aprantilere mahsus bir koşu olmasıyla birlikte, genellikle birlikte start aldığı aprantisiyle koşacak olmasının yanında; Capilano, Oğlum Ozan ve Tovin gibi isimlerin yarışa verecekleri yüksek tempoyu da göz önünde bulundurduğumuz zaman, bu gibi gidişatları çok seven sprinter safkanın, oğlumuzun sonuca ulaşan isim olmasını bekliyor ve günün bankosu olarak öneriyorum.

6.AYAK: Yılmabaşar’ı bile geçme başarısı gösteren Atasoy karşısında ikinciliğe razı olan ADINI SEN KOY 1200 mesafesinde bu rakiplerinin hepsine üstünlük sağlayacak gücü var. Günün alternatif bankolarından biri olarak değerlendirebiliriz. Aksi durumda rakip ayırt etmeden hepsi yazalım derim.

7-5-4-2///7-6-8-11-3-4///1-2-3-4///9----2-7-5-11///3///1----2-3-5-4

Haberin Devamı
YORUM YAZ