MENÜ

Tour of Antalya, şehrin yüzü olmak istiyor

Antalya Bisiklet Turu (Tour of Antalya) organizasyon direktörü Haluk Özsevim, bu yarışın gelecek yıllarda Antalya şehrinin önemli bir markası olacağını söyledi.

Tour of Antalya, şehrin yüzü olmak istiyor

Bu yıl ilki düzenlenen Antalya Bisiklet Turu (Tour of Antalya), bugün koşulan Korkuteli etabıyla start aldı. Konyaaltı Caddesi üzerindeki Atatürk Parkı önünden başlayan yarışa 150'yi aşkın sayıda sporcu katılım gösterdi.

Start öncesi Fanatik'e konuşan organizasyon direktörü Haluk Özsevim, Tour of Antalya'nın umut vadeden bir organizasyon olduğunun altını çizerken, özellikle gelecek yıllarda hem Antalya şehrinin kış turizmine hem de Türk bisikletine önemli katkılarda bulunacağını belirtti.

Özsevim'in açıklamalarının tamamı şu şekilde:



"Başlangıç düşüncemiz Antalya'nın kış turizmine hareket getirmek"

"Tour of Antalya fikri ortaya çıktığında, ilk olarak dünyada bisiklet sporu ne durumda ona baktık. Antalya malum bir turizm kenti ve bizim kafamızdaki sorulardan biri de "Bu şehirde kış turizmini nasıl hareketlendirebiliriz?"di. Yalnızca kış mevsiminde, İspanya'nın Mallorca şehrine bisiklet sporu için 6 milyon insan gidiyor. Biz burada dünyanın en iyi tesislerine sahibiz. Çok iyi bir havalimanımız var. Biz neden bunu yapamayalım? Tüm bu konular çerçevesinde ilk olarak Akra - Barut Hotel'le konuştuk ve sağ olsunlar bu projeye destek vereceklerini açıkladılar. Sonrasında dünyanın önemli havayolu şirketlerinden Corendon da bize destek vereceğini açıkladı. Destekçilerimizle anlaştıktan sonra, bu işte Türkiye'nin en tecrübeli ismi diyebileceğimiz Argeus'tan Aydın Bey'le temasa geçtik. Biliyorsunuz Aydın Bey senelerce Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nu da organize etti."

"20 ülkeden 25 takım geldi"

"Bütün bu güçler bir araya geldikten sonra hummalı bir şekilde çalışmalarımıza başladık ve 20 ülkeden 25 takımı buraya davet ettik. Bulunduğumuz coğrafyada yaşanan siyasi şartları göz önüne aldığımızda bu takımlarının tamamının buraya gelmesi, hem Antalya hem de ülkemiz açısından çok önemli yansımalar oluşturacaktır. Amacımız, bu etkinliği bir marka haline getirip, hem ülkeye hem de Türk sporuna katkıda bulunmak."

"Organizasyon, bir şehir projesi haline geldi"

"Antalya zaten geçmişte çok büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmış bir şehir. Sağolsunlar sayın valimiz, belediye başkanımız, Spor ve Kültür Bakanlıklarımız da bu etkinliği çok sahiplendiler ve bizden desteklerini esirgemediler. Hep beraber bu organizasyonu bir Antalya projesi haline getirdik. İlk sene bunu başarmak çok önemliydi. İnanıyorum ki, gelecek yıllarda halk da bu yarışı benimseyecek ve organizasyonumuz şehirle tamamen bütünleşecek. Bunun için de yarışımızın son gününe amatör yarışçıların katılabileceği bir Gran Fondo ekledik. Başlangıçta hedefimiz 500 sporcunun bu yarışa katılmasıydı, ne mutlu ki bu sayıyı hiç zorlanmadan yakaladık hatta geçtik. Pazar günü onların da güzel bir etap geçireceğini düşünüyorum."

"Antalya ve çevresi, başta Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu olmak üzere, bu tip bisiklet etkinliklerine çok alışkın. Dolayısıyla, organizasyon ekibinin dışında kalan ancak bu etkinlikte oldukça önemli görevleri olan başta emniyet ve sağlık teşkilatı olmak üzere diğer tüm destekçilerimiz ne yapmaları gerektiğini biz söylemeden biliyorlardı. Bize sadece koordine etmek düştü. "

"Bir ilki gerçekleştireceğiz"

"Yarışı takip edenlere ilginç enstantaneler sergilemeyi düşünüyoruz. Sponsorlarımızdan ICF Airportun da desteğiyle birlikte, 3. etabın bir bölümünü Antalya Havalimanı'nın içinden geçireceğiz. Yarışçılar burada yol alırken, üst köprüden de bir uçak geçişi sağlayıp görsel medya için güzel bir enstantane oluşturmayı hedefliyoruz. Buna benzer bir olaya daha önce hiçbir yarışta rastlanmadı. Dolayısıyla bir ilki gerçekleştireceğiz"

Batuhan Özdemir - Antalya

Haberin Devamı
YORUM YAZ