MENÜ

TSYD'nin Şeker'i dünyada 1 numara!

İşitme Engelliler Tekvando da 320 puanla dünyanın bir numarası olan TSYD Spor'un başarılı sporcusu Selver Şeker, en yakın rakibi Rus sporcuya 176 puan fark atarak 2017 yılına damga vurdu.

TSYD'nin Şeker'i dünyada 1 numara!

Selver Şeker. TSYD Konya'nın altın kızı. İşitme Engelliler Tekvando da kilosunun rakipsizi. Kim ne derse desin, dünyada onun üzerine yok. “İşitme Engelliler Deafolimpic”de 320 puan toplayarak dünya sıralamasında yenilgisiz olarak 1 numaraya oturan TSYD'nin yüzakı tekvandocusu Selver Şeker'in tek düşüncesi ünvanını kimseye kaptırmamak. +67 kiloda en yakın Rus rakibine 176 puan fark atarak dünya'nın 1 numaralı koltuğuna oturan Selver Şeker, önümüzdeki yıllarda katılacağı Uluslar arası şampiyonaların hazırlıklarını da yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Dünyanın en başarılı sporculardan birisi olarak ülkemizi ve TSYD'yi temsil eden Selver Şeker, 2013 yılında Bulgaristan'ın Sofya şehrinde yapılan Deafolimpic'de birinci olarak kürsünün en üstüne çıkarak büyük bir başarıya imza atmıştı. Daha sonra 2015 yılında Ermenistan'da yapılan Avrupa şampiyonasında da birinci olan Selver Şeker, 2016'da ülkemizde yapılan Dünya Şampiyonası'nda da altın madalya kazanarak, hem ülkemizin hem de TSYD'nin gururu olmuştu. Başarıya doymayan Selver Şeker, 2017'de yine ülkemizde yapılan İşitme Engelliler Deafolimpic'de güçlü rakiplerini tek tek geçerek, Ay-Yıldızlı bayrağımızı göndere çektirip, İstiklal Marşımızı bütün dünyaya dinletmeyi başarmıştı.

Dünyanın bir numarası ünvanını elinde bulunduran TSYD Spor kulübünün başarılı sporcusu Selver Şeker, bugüne kadar kendisine verilen desteğe teşekkür ederek, TSYD ailesinin bir ferdi, bir sporcusu olmaktan, TSYD'yi hem ulusal, hem de Uluslar arası şampiyonalarda temsil etmekten onur duyduğunu söyledi. Şeker, bu anlamda kendisine büyük destek veren TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir ile Şube Başkanı Recep Çınar'a da teşekkür etti.

MUSAB AYDIN'DA MİLLİ TAKIMDA

TSYD'nin en başarıla branşlarından olan tekvandonun yıldız sporcuları başarıdan başarıya koşmaya devam ediyorlar. 10-14 Şubat'ta İstanbul'da gerçekleştirilen “5. Turkish Open Uluslararası Tekvando Turnuvası”nda TSYD'nin yıldız sporcusu Musap Aydın, 65 kiloda şampiyon olarak altın madalyayı boynuna taktı. Müsabakalarda ilk turu bay geçen Musap Aydın, ikinci turda Alman rakinibi, üçüncü turda Muğlalı, dördüncü turda da en güçlü rakibini yenerek kürsünün en üstüne çıkmayı başardı. Musap Aydın, bu başarısıyla 25-29 Nisan tarihlerinde Yunanistan'ın başkenti Atina'da yapılacak olan “3. Dünya Tekvando Başkanlık Kupası”nda ülkemizi temsil edecek. Genç sporcu, hedefinin büyüklerde de A Milli takım formasını giymek olduğunu belirterek, TSYD'yi en iyi şekilde temsil etmeni gayretine göstereceğini söyledi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ