MENÜ

Gökhan Yalçınkaya'nın Bursa at yarış tahminleri

Bursa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

Gökhan Yalçınkaya'nın Bursa at yarış tahminleri

21 Şubat Çarşamba Bursa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

HEADWAY bir solukta bitirir

1.AYAK: Son startında ilk kez bu mesafeye çıkan ve anneden kardeşi ‘’Dark Boy’’ gibi mesafe tutacağının sinyallerini veren STARBABA, bu kez edindiği tecrübenin avantajıyla kazanabilir, aslında ilk kez uzuna çıkacak at sayısı az olsaydı bankoda yazabilirdim, ama mesafede görmek istediğim atlar olduğu için banko öneremedim. Kim mesela; BABA DİNO, CUPIDS ARROW, DEMİRKAPI, FAST FEET. Bunlardan Baba Dino’nun aşamalar içerisinde olduğu totolarına yansımış zaten. Doğudan gelmişti, buraya iyice alıştı. Cupıds Arrow, 2.5 ay aradan sonra üst üste iki yarış koştu, toplandı, atdan bugun gözlüğü çıkaracaklar, mesafe de tutarsa tehlikeli olabilir. Demirkapı, İstanbulda ilk iki çim yarışından sonra yaklaşık 4 aylık tedavi sürecinden görüp Bursa’da koştuğu yarışında fena değildi, bugun hem artan kondüsyonu hem pist tecrübesi, hem de ilk kez denenecek olan dilbağı takısıyla ve bunlara ilaveten tam kardeşi ‘’Kopenhag’’ gibi mesafe tutup çıkışa geçebilir. FAST FEET de 8.5 ay aradan sonra yarış gördü, bugun yükselttiği nefesiyle bir dönem uzunlarda güzel yarışlarına tanıklık ettiğimiz anne kardeşi ‘’Sly Belle’’ gibi sürpriz bir koşu yapabilir. Mesafe deneyimi olan atlardan son yarışını Şart 2 koştuğu için önemsemediğim LARRY BIRD’de yeniden döndüğü maidende yeri olanlara son ilavemdir.

2.AYAK: ERDURAN’ın geçen haftaki yarışını çok beğendim. Kamera onu gösterdiğinde ringte de çok iyi gözüküyordu. O görüntüye göre bugun yarın kazanır, ki yarış orta mesafede olsa zaten banko önerirdim ama uzun deneyimleri de olduğu için mesafe tecrübesini göz önünde bulundurarak bugun ilk uzun yarışını kazanabilir. İkinci şans verdiğim isim CANFATİHİM, bugun o da uzuna dönüyor, bir önceki 1800 deneyiminde kazanan kadar çok koşmuştu, son yarışında kilodan da etkilendi sanki. Çıkacaktır, tempoyu verecektir çekecek gidecektir, karşılara diri çıkarsa inatçı yapısıyla direnebilir. Gelelim DOĞUŞAN’a son yarışındaki jokeyi atı çok gerilerde bekletti, 400’ün oralarda dışarı çıkmak istedi, solundaki at müsaade etmedi, 100-150 metre yine önünün açılmasını bekledi açılmayınca 200’e akılırken bir daha istedi, aynı solundaki at yine hayır dedi. O atın suçu yok, yerini nizami şekilde tutmuş sana niye versin açılsın ki? Neyse diyeyim kantarmasına aşina olduğu jokeyine geri dönüyor, sürpriz yapabilir. Yine uzuna dönen ve uzunlarda koştuğu iki yarışında ikiliden düşmeyen fit durumdaki BİLGİNKADİR ile ‘’Metal Fırtınası’’ nın tam kardeşi yarış kollayan DURMAZ AKAR diğer şans verdiğim atlardır.

3.AYAK: Anne kardeşlerinin aksine kendisinin uzunlara yatkın olduğunu düşündüğüm ve bugun o mesafeyi bulan ASELSARE, 1 ayda 5 yarış koşunca, ne yapıyorsunuz? ben İngiliz atıyım, narinim, üstelik dişiyim, bu kadar sık koşarsanız geriye giderim mod’unda üzgün yarışlar yapınca istihrat ettirilen ve bugun toplanarak dinç gelecek grubun açık yarış ve kısa vade deneyimi olan atlarından FIBONACCI, son haftaların formda kısraklarında ADELYA, kazanıp şeytanın bacağını kıran bugun uzuna ilk kez çıkacak olup 1 kez görme taraftarı olduğum ASUHATUN, takibimdeki ANFIELD beş parmak misali ayırmadığım beş kısraktır.

4.AYAK: Kısa mesafeli sürat yarışlarını seven YÜCELİR, favorimdir. Geçmiş yıllarda yaşadığı büyük sıkıntılara rağmen o günleri atlatıp hala böyle güzel yarışlar yapması onun yüksek kalitesini ortaya koyuyor. Aradan sonra yarış gören EMBİRHAN ile kısaya döner dönmez anında süsleyen fit durumdak BÜYÜKDÜŞÜN ikilis aynı stilde atlar, dengeli gider ya sana ya bana yapmazlarsa ilk plandaki rakip önerilerim olup, toparlanan MERTADAM ve kaba kuma ilk kez çıkacak aradan sonra gelecek ama Bursa’da düzenli çalıştığını öğrendiğim dinçlik yapacak AZMİ REİS daha sonra şans verdiğim atlardır.

5.AYAK: Rakiplerine oranla daha seçilerek hedeflenerek koşan KIZGINÖFKE ile yeniden düzeltilen mesafe tutan ters safkan YOLAŞAN ikilisini çok önde tutuyorum.

6.AYAK: HEADWAY’ın son dönemdeki formu malum. Kilo aldı ama rakipleri de aldı. Üstelik bu at daha ağır kiloyla üç koşu önce uzak yapmıştı, ki mesafede kısa zaten, tekrardan bir solukta bitirmesini bekliyorum.

7,1,2,3,4,5 // 1,2,8,4,7 // 4,7,1,2,9,3 // 1,2,6,3,5 // 7,1 // 2

Haberin Devamı
YORUM YAZ