MENÜ

Gökhan Yalçınkaya'nın Kocaeli at yarış tahminleri

Kocaeli at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

Gökhan Yalçınkaya'nın Kocaeli at yarış tahminleri

20 Şubat Salı Kocaeli at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

Kartepe’nin güzeli AVRUPA GÜZELİ

1.AYAK:Son dönem koşularında her yarışının bir öncekinden daha iyi yapan HANIM SULTAN, bariz şekilde aşamalar içerisinde olduğunun sinyallerini verdi, tempoyu belirleyeceği koşuda bu sıkletle diri kalması kuvvetle muhtemel olup kuponlarda öncelikle bulunmalıdır. Aynı keza sıklet avantajı olan hayatının en iyi durumlarından birini yaşayan SARAY CARİYESİ ikinci şans verdiğim isimdir. Uzundan bu mesafeye dönecek olması sorun değil, mesafe ayırmadığını İstanbuldaki yarışlarından anımsayabiliriz, Kocaelide daha önce birinciliği olmasa da hem burda az koştuğu için hem de o zamanki atla bu zamanki at bir olmadığı için ilki yaşayabilir. Formunda önemli gelişmeler gözlenen ELMASINKIZI, bu tip mesafelerde böyle gruplarda karşıma alamadığım MÜRTECİZCAN, zaman zaman sürpriz çıkışlar yapan ve her yaptığı çıkışta da bana iyi gelen SOYUGÜZEL koşuda söz sahibi olabileceğini düşündüğüm diğer kısraklardır.

2.AYAK:Zor yarış. Favorim ESMER’dir. Sebebi de son yarışında ata kapalı gözlük takılması, ve kazanan kadar çok koşup bu durumun kendisine yaradığını göstermesidir. Mesafe 200 metre uzadı daha rahat koşup fişi çekebilir. İlk plandaki rakip önerilerim YOSELINDA ile GÜNTÜLÜ ikilisidir. Bunlardan Yoselinda’nın son startından önce arası vardı, o gün sahada çamurdu, bugun hem daha kondüsyonlu hem muhtemelen pist normal olur hem de bu piste ilk kez çıkacak, çıkış yapabilir. Güntülü, ise koştukça oturuyor, ilk iki yarışında kazanan atlarla arasındaki derece farklarına bakarsak formunu geliştirdiğini gösteriyor, bugun olmazsa yarın olur ama bu atı markaja alalım. 2 aylık istihrat-tedavi süreçlerinden sonra yeni yaşlarında ilk sınavlarında dinçlik yapma pozisyonundaki kızlar KRANJSKA GORA ile HALENAY ikilisi daha sonra şans verdiğim isimler olup, LADY CROCUS ve MIA SOLE de her sonuca açık mücadele çok at yazanlara diğer ilavelerimdir.

3.AYAK: Geçen haftaki yarışlarında aynı koşuda nefes nefese 5-4 bitiren GEDİZKAYA ile AÇIK KIRMIZI ikilisinin o startlarını ölçü almıyorum. Hem 1900’de koştular. Hem de önlerinde bitiren ilk üç ata baktığımız zaman burda koşsa yüzde 65 Agf’ye koşacak atlarla birliktelerdi, ki o yarışın kazananın da bir sonraki kısa vade yarışın favorisi olduğuna dikkat çekeyim. Toparlayacak olursam her iki at da bugun lehlerine dönen mesafede Handikap 15 yarışta ben de ilk iki sıradadır. Sonrasında GAZANFER, tutuyorum. Çamur pistde 4 gün arayla koştuğu son yarışına aldanmayın, bugun farklı koşar. İlk kez kaba kuma çıkacağı için bir kez görme taraftarı olduğum RUSGELİN, geçen yarışında kendisinden yaşça büyük atlarla gayet iyi kapışan bugun yaşıtlarına dönen eli kulağındaki TUTARLI, sık koşmasına rağmen takip atım olduğu için bu kiloyla sona eklediğim DURMUŞ KARDEŞ bütçeler dahilinde değerlendirilmesi gereken diğer isimlerdir.

4.AYAK:Ben GALATASARAYLI’yım ama bu hafta oynanacak BEŞİKTAŞ-FENERBAHÇE derbisinden önce ROMEO ÖZİLHAN derbisine çıkacağız. Bir önceki koşularında 1 salise arayla 1-2 bitiren klas safkanlar bu kez o yarışa oranla uzayan 300 metre mesafede bakalım ne yapacaklar. Ayırmıyorum. Muhtemelen AGF’de ANAYASA çıkacaklardır. Ben ANAYASA’yı ihlal etmek istiyorum diyenler geçen hafta uzunda tam randıman veremeyen bugun orta mesafeye dönecek olan OLTACI’yı değerlendirebilirler.

5.AYAK:Ne nadide kısrak PRINCESS DI’yı, ne yüksek kalite GOLD FOOT’u, ne de civi’sinde Grup galibiyeti bulunan doru tank THE LAST LEGEND’i uzun uzadıya anlatmaya gerek duymuyorum. Atların yarışları ortada, son dönem performansları ortada, en iyi olan kazansın diyor, kendimi taç’a atıyorum.

6.AYAK:İlk yarışından beri çok yakından takip ettiğim henüz gerçek gücünü sahaya yansıtmadığını düşündüğüm AVRUPA GÜZELİ’nden bugun artık ses vermesini bekliyorum. Zamanında hayranı olduğum müthiş kısrak Dünya Güzeli’nin kızı olan bu kısrak, ‘’Golden Tower’’ gibi kazancını 1 milyon 300 bine çıkarmış çok süratli iyi bir atın da ana-baba tam kardeşi. İstanbulda son yarışında başlangıçtan bitişe kadar bariyer dibine resmen hapsolmuştu. Özellikle 250 nin oralarda solundaki rakibi tarafından da daraltılmıştı, 50 metre sonrada jokeyi de enseye basmış atı üzmemişti. İlk kez çıkacağı Kocaeli pistinde hemcinsleri arasında adına yakışan bir koşu çıkarmasını bekliyor banko olarak öneriyorum.

8,9,5,2,6 // 3,11,4,5,7,8,9 // 3,8,4,2,5,6 // 2,1,3 // 6,2,1 // 1

Haberin Devamı
YORUM YAZ