MENÜ

Alisa Agafonova ile Alper Uçar, 19. oldu

Olimpiyatlarda artistik buz pateninde ilk kez serbest programa kalarak ülkemize bir ilki yaşatan Alisa Agafonova ile Alper Uçar ikilisi, dünkü yarışlarda 20 çift arasında 19. oldu ama Türkiye’yi gururla temsil etti.

Alisa Agafonova ile Alper Uçar, 19. oldu

Tüm hızıyla devam eden 2018 Kış Olimpiyatları’nın artistik buz pateninde Türkiye’yi temsil eden Alisa Agafonova ile Alper Uçar ikilisi, tarihi bir başarıya imzasını atmıştı. 2014 Sochi’de ilk kez olimpiyata katılan Agafonova-Uçar çifti, ülkemiz adına olimpiyatlarda serbest programa yükselen ilk buz dansı çifti unvanını elde etmişti. 24 sporcunun yer aldığı kısa programı 59,42 puanla 20. sırada tamamlayan sporcularımız, dün oyunların 11. gününde bir kez daha piste çıktı.

Slovaklar’ı geçtiler

İkili, toplamda 147.18 puan topladı ve 20 ülkenin katıldığı bu organizasyondan 19. sırayı elde etti. Sonuncu sırada ise 142.57 puanla Slovakya’dan Lucie Mysliveckova- Lukas Csolley çifti yer aldı. 4 yıl önce Sochi’de ilk kez boy gösteren çiftimiz, 2011 yılında Erzurum’da düzenlenen Üniversite Oyunları’nda ikinci sırayı almış ve bu branşta ülkemize madalya kazandıran ilk çift olmuşlardı.

Virtue-Moir rekor kırdı

Alisa Agafonova ile Alper Uçar ikilisinin katıldığı artistik buz pateninde Kanada’dan Tessa Virtue ile Scott Moir, 206.7 puanla altın madalyaya ulaştı. Kanadalı ikili, olimpiyat madalya sayısını 5’e çıkartıp, bu pateninde en çok madalyaya sahip Plushenko ve Grafström’ü geçti. Fransız Gabriella Papadakis- Guillaume Cizeron çifti 205.28 puanla gümüş, ABD’li Maia Shibutani-Alex Shibutani 192.59 puanla bronz madalya elde etti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ