MENÜ

Mete Gazoz'dan dünya ikinciliği

Türk okçuluğunun son dönemdeki gururu olan Mete Gazoz, ABD’de kariyerine bir başarı daha ekledi. Milli sporcumuz, klasik yayda Türkiye rekoru kırdığı Dünya Salon Şampiyonası’nda ikincilik kürsüsüne çıktı.

Mete Gazoz'dan dünya ikinciliği



ABD’de devam eden 2018 Dünya Salon Şampiyonası’nda ilk madalyamız Mete Gazoz’dan geldi. Aslında, tüm Türkiye onu, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda tanımıştı. 16 yaşında kafilenin en genç ismiydi ve o dönemde ikinci turda elenmesine rağmen, ortaya koyduğu performans sayesinde herkesi kendine hayran bırakmıştı. İşte o günden bu yana, Mete Gazoz kariyerinde üzerine koyarak gitmeye devam etti. En son, klasik yay gençlerde katıldığı 2017 Dünya Açık Şampiyonası’nda Ecem Anagöz’le birlikte karışık çiftlerde bronz madalyanın da sahibi olmuştu.

Beraberlik atışlarıyla kaybetti

Mete Gazoz şimdi de, salondaki hakimiyetini de hisserttirdi. Geçen hafta başlayan Dünya Salon Şampiyonası sıralama atışlarında Mete, toplamda 594 puan atarak Gençler-Büyükler Salon Türkiye rekorunun yeni sahibi oldu. Gazoz bununla da yetinmedi, çeyrek finalde Polak Kasprowski’yi 6-4, yarı finalde de ev sahibi rakibi Heidt’ı 6-2 mağlup etti. Mete, finalde Ukraynalı Ivan Kozhokar’la karşılaştı. 5-5 eşitliğin yaşandığı finalde kazananı beraberlik atışları belirledi. Mete Gazoz 6-5’le şampiyonluğu kaçırsa da, Dünya ikinciliğiyle ülkemizi yine gururlandırdı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ