MENÜ

Yetenek yarışmasını Dinwiddie kazandı

Brooklyn Nets oyuncusu Spencer Dinwiddie, yetenek yarışmasında ilk sırayı aldı.

Yetenek yarışmasını Dinwiddie kazandı

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) All-Star Hafta Sonu organizasyonunun ikinci gününde düzenlenen yetenek yarışmasında ise Brooklyn Nets takımının 24 yaşındaki oyun kurucusu Spencer Dinwiddie galip geldi.

Yarışmanın formatında bu sene değişikliğe gidilirken, parkuru tamamlama süresi yerine ikili eliminasyon sistemi uygulandı.

Toplam 8 oyuncunun katıldığı yetenek yarışmasının final turunda, 1,98 metre boyundaki Dinwiddie, 2,13 metrelik Chicago Bulls’un Finlandiyalı forveti Lauri Markkanen ile karşılaştı.

Final turunda parkuru Markkanen’den önce bitirerek 3 sayı çizgisine önce varan Dinwiddie ikinci denemesinde başarılı oldu ve yarışmayı kazandı. Dinwiddie’nin final turu performansı Twitter’da 38 bin kere izlendi.

Böylece, NBA yetenek yarışmasında iki yıl üst üste ligin uzun basketbolcularının kısa oyuncuları karşısındaki galibiyet serisi de sona ermiş oldu. Geçen seneki yetenek yarışmasında New York Knicks’in 2,21 metre boyundaki Letonyalı pivotu Kristaps Porzingis, 2016’da ise Minnesota Timberwolves’un 2,13 metrelik forveti Karl-Anthony Towns şampiyon olmuştu.

NBA All-Star Hafta Sonu organizasyonunun son gününde, formatı değişen 67. All-Star maçı için kaptan olarak seçilen LeBron James (Cleveland Cavaliers) ile Stephen Curry’nin (Golden State Warriors) oluşturduğu takımlar karşı karşıya gelecek. Mücadele, pazarı pazartesiye bağlayan gece TSİ 04.00’te başlayacak.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ