MENÜ

NBA smaç yarışmasını Mitchell kazandı

Utah Jazz takımının oyuncusu Donovan Mitchell, NBA smaç şampiyonu oldu.

NBA smaç yarışmasını Mitchell kazandı

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) All-Star Hafta Sonu organizasyonunun ikinci gününde düzenlenen smaç yarışmasını, Utah Jazz takımının oyuncusu Donovan Mitchell kazandı.

Smaç yarışmasının jüri üyeleri arasında NBA efsanelerinden Julius "Dr. J" Erving, ünlü Hollywood aktörü ve yapımcısı Mark Wahlberg, komedyen Chris Rock, Amerikan Kadınlar Basketbol Ligi’nde (WNBA) iki şampiyonluğu bulunan Lisa Leslie ve müzik yapımcısı DJ Khaled yer aldı.

Los Angeles kentindeki Staples Center’da düzenlenen etkinlikte Mitchell, smaç yarışmasında Indiana Pacers’tan Victor Oladipo, Cleveland Cavaliers’tan Larry Nance Jr. ve Dallas Mavericks’ten Dennis Smith Jr. ile mücadele etti.

Yarışmanın ilk smacında, 21 yaşındaki Mitchell, yan yana konulan iki basketbol potasına doğru koşarak elindeki topu sağdaki potanın panyasından sektirdi ve havada yakalayarak soldaki potaya smaç yaptı. Mitchell’ın bu hareketi NBA’in Twitter’daki resmi All-Star Hafta Sonu sayfasında 50 dakikada 39 bin kez izlendi.

Maverick’ten Smith Jr.’ın havada 360 derece dönerek iki bacağının arasından geçirdiği smaç ise Twitter’da 38 dakikada 32 bin kere izlenirken, Cavaliers’tan Nance Jr.’ın basketbol topunu panyada iki kere sektirerek kaydettiği smaç Twitter’da 29 dakikada 41 bin kere takip edildi.

Nance Jr.’ın ilk smaç denemesinde, NBA All-Star smaç yarışmasının düzenli olarak her yıl yapılmaya başlandığı 1984’te bu etkinliği ilk kez kazanan babası Larry Nance’in formasını giymesi seyircilerden alkış topladı.

Toplam 4 oyuncunun katıldığı smaç yarışmasının final turunda Nance Jr. ile Mitchell karşı karşıya geldi.

Mitchell, final turundaki son hakkında, smaç yarışmasını 2000 yılında kazanan NBA efsanesi Vince Carter’ın formasını giyerek, onun smaçlarından birini gerçekleştirdi ve seyircileri ayağa kaldırdı. Mitchell’ın bu smacı Twitter’da 20 dakikada 6 bin kez izlendi.

Cumartesi gecesi Twitter’da en çok konuşulan isimlerden biri olan Mitchell hakkında 70 binin üzerinde paylaşım yapılırken, sosyal medyada Carter ve Mitchell’ın yan yana koyulduğu fotoğraflar sıkça paylaşıldı.

NBA All-Star Hafta Sonu organizasyonunun son gününde, formatı değişen 67. All-Star maçı için kaptan olarak seçilen LeBron James (Cleveland Cavaliers) ile Stephen Curry’nin (Golden State Warriors) oluşturduğu takımlar karşı karşıya gelecek. Mücadele, pazarı pazartesiye bağlayan gece TSİ 04.00’te başlayacak.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ