MENÜ

Yükselen Yıldız ödülününün favorisi yine Luka Doncic

Turkish Airlines EuroLeague'de normal sezon ödüllerinde bireysel anlamda çekişme devam ediyor. Yükselen Yıldız ödülünde Luka Doncic, rakipleri arasında fazlasıyla ön plana çıkmış durumda.

Yükselen Yıldız ödülününün favorisi yine Luka Doncic



Turkish Airlines EuroLeague'in bireysel ödüllerinden olan Yükselen Yıldız için adaylar arasında Avrupa basketbolunun yeni yıldızı Luka Doncic, Real Madrid forması altında fark yaratan performansıyla ön plana çıkıyor.

İşte EuroLeague'in bu sezonki Yükselen Yıldız adayları:

Luka Doncic - Real Madrid

Sloven yıldız, Ekim ayında kazandığı ayın MVP'si ödülüyle bu ödülü kazanan en genç oyuncu olmayı başardı.

Doncic, dört maçta 35 veya üzeri toplam verimlilik puanına ulaştı.

Bu sezon MVP adayları arasında da en dikkat çeken isim konumunda bulunan Luka Doncic, koçların oyuyla geçtiğimiz sezon Yükselen Yıldız olmayı başarmıştı.

Mathias Lessort - Kızılyıldız

EuroLeague'in hem toplamda, hem ortalamada en çok hücum ribaundu alan ismi Mathias Lessort; 5.9 toplam ribaunt ortalamasıyla da bu alanda yedinci, 0.9 blok ortalamasıyla da blok sıralamasında 12. sırada yer alıyor.

Lessort, 3 hücum ribaundu ortalamasıyla ilk EuroLeague sezonunda bu alanda zirveye çıkmayı başardı.

Jonah Bolden - Maccabi FOX Tel Aviv

EuroLeague'deki ilk sezonunu geçiren Maccabi FOX Tel AViv'in genç oyuncusu Jonah Bolden, 1.1 ribaunt ortalamasıyla bu sezon blok sıralamasında dördüncü sırada yer alıyor.

Bolden; defansif ribaunt sıralamasında 4.5 ile altıncı sırada yer alırken 5.9 ile toplam ribaunt sıralamasında da dokuzuncu sırada bulunuyor.

Toplam 25 top çalması da bulunan Bolden'dan fazla top çalan sadece yedi oyuncu mevcut.

Haberin Devamı
YORUM YAZ