MENÜ

İzle- Robotlar 'Erik Dalı' oynadı!

Konya'da bir yazılım firması tarafından kurulan Türkiye'nin ilk insansı robot fabrikasında üretilen robotlar, 'Erik Dalı' müziği eşliğinde oynuyor, çay demleyip, yemek ve mangal yapıyor.

İzle- Robotlar 'Erik Dalı' oynadı!



İnsansı robot fabrikası 'Akınrobotics' fabrikasında üretilen son insansı robota ADA GH5 adı verildi. Çay demleyip, yemek ve mangal yapabilen ADA GH5 insansı robotu; havaalanlarında, otogarlarda, otellerde, alışveriş merkezlerinde, mağazalarda, marketlerde, restoran ve kafelerde, fuarlarda, konserlerde, açılış, kutlama gibi organizasyonlarda, eğitim kurumlarında, hastanelerde görevlendirilebilecek.

Akınrobotics Başmühendisi Dr. Özgür Akın, ADA GH5 serisinin küçük bir çocuk tarafından dahi programlanabileceğini belirterek, şunları söyledi:

''Bu model robotlara, alışveriş merkezlerinde ürün tanıtma, fuarlarda broşür dağıtma, açılış ve konser gibi organizasyonlarda koreografi eşliğinde dans edebilme, plaket verebilme, otogar ya da havalimanlarında yol gösterme, mağazalarda tezgahtarlık, hastanelerde hasta bakıcılık yapabilecek insansı robotlar, ev hanımlarına kısmen de olsa yardımcı olabilecek şekilde programlanmıştır. "

Haberin Devamı
YORUM YAZ