MENÜ

Fatih Arda İpçioğlu elemelerde takıldı

2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları'nda kayakla atlamada mücadele eden milli sporcu Fatih Arda İpçioğlu, 96,5 metrelik atlayış ve 36,4 puanla yüksek tepe elemelerini geçemedi

Fatih Arda İpçioğlu elemelerde takıldı

Milli sporcu Fatih Arda İpçioğlu, 2018 Kış Olimpiyat Oyunları’nda yüksek tepe bireysel elemelerini geçemedi.

Kayakla atlamada mücadele eden 20 yaşındaki Fatih Arda İpçioğlu, Güney Kore’nin PyeongChang kentinde düzenlenen oyunlarda, erkekler yüksek tepe bireysel elemelerinde piste çıktı.

Türkiye’yi bu kategoride olimpiyatlarda temsil eden ilk sporcu olarak tarihe geçen Fatih Arda, 96,5 metrelik atlayış ve 36,4 puanla 56. sırada yer aldı.

Sosyal medya hesabından duygularını paylaşan milli sporcu, "Olimpiyatlara katılmak hayalimdi ve gerçekleştirdim. Atlayışlarım kötü olsa bile burada olmaktan mutluyum ve Türkiye için bir ilki gerçekleştirdim. Ülkem ve kendi adıma gurur duyuyorum. Destekleriniz için teşekkür ederim. Bu sadece bir başlangıç." ifadelerini kullandı.

Elemelerde Norveçli Robert Johansson 135 metre ve 131,9 puanla zirveye yerleşirken, vatandaşı Johann Andre Forfang 137 metre ve 128,7 puanla ikinci, Japon Ryoyu Kobayashi de 143,5 metre ve 127,6 puanla üçüncü oldu.
Toplam 50 sporcunun yarışacağı erkekler yüksek tepe bireysel kategorisinde final mücadelesi yarın yapılacak.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ