MENÜ

Paris'te aşk acısı

Her sezon transferlere büyük harcamalar yapan PSG, en büyük hedefi olan Şampiyonlar Ligi’ni kazanma konusunda yine hüsrana uğrayabilir.

Paris'te aşk acısı

PSG, Devler Ligi’ne yine erken veda etme tehlikesiyle karşı karşıya. Sevgiler Günü’nde Real’e 3-1 kaybeden Fransız temsilcisinde başkan ve hoca, faturayı hakeme kesti. Futbolcular ise tam tersi bir yorumda bulundu.

Başkan Al Khelaifi, “Hakemin, Madrid’e yardım ettiğini düşünüyorum”, hoca Emery, “Fauller ve kartlarda takdir hakkını Real’den yana kullandı” dedi. Rabiot ise “Dijon’u 8 golle geçmek kolay. Asıl bu tip maçlar belirleyici” diye konuştu.

Her sezon transferlere büyük harcamalar yapan PSG, en büyük hedefi olan Şampiyonlar Ligi’ni kazanma konusunda yine hüsrana uğrayabilir. İkinci turda bu sezon kötü bir performans gösteren Real Madrid’le ilk maçta karşılaşan Fransız ekibi, 1-0 öne geçtiği karşılaşmayı 3-1’lik skorla kaybetti. Sezon başında Barcelona’dan Neymar’a 222 milyon Euro, futbolun yükselen yıldızı Kylian Mbappe’yi de Monaco’dan 135 milyon Euro satın alma opsiyonuyla kiralayan PSG’nin rövanş öncesi aldığı bu sonuç, büyük hayal kırıklığı yarattı. PSG’nin sahibi Nasser Al Khelaifi ve teknik direktör Unai Emery, mücadelenin hakemi Rocci’yi suçlarken, orta saha oyuncusu Rabiot, faturayı kendilerine kesti. Neymar ise daha umutlu konuştu.

‘Can sıkıcı bir sonuç’

Al Khelaifi, “Maçın ikinci yarısında daha iyi oynadık. Ancak yakaladığımız şansları değerlendiremedik. Hakemin kararları bizi etkiledi. Hakemin, Madrid’e yardım ettiğini düşünüyorum” derken, yaptığı hatalı değişikliklerle eleştirilen Emery, “Rocci, bizi parçalayan kararlara imzasını attı. Hem kartlarda hem de faullerde takdir hakkını Real’den yana kullandı. Aleyhimize verilen penaltı hatalıydı” yorumunu yaptı. Rabiot, “Can sıkıcı bir sonuç. Dijon’u 8 golle geçmek ya da ligde 4-5 gol atıp kazanmak kolay. Ancak
bizim için asıl belirleyici bu tip maçlar” diyerek özeleştiride bulundu.

‘Barcelona’da başarmıştım’

Neymar da, geçen sezon Barcelona’da forma giydği dönemde şu anki takımı PSG’ye ilk maçta 4-0 yenilmelerine rağmen, rövanşı 6-1 kazanıp turu geçmelerine göndermede bulundu. Brezilyalı süperstar, “Durumun ne kadar zor olduğunun farkındayım, Ancak turu geçmemiz imkansız değil. Geçen sezon Barcelona’dayken bunu başarmıştım” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ