MENÜ

Konyaspor-Beşiktaş maçı öncesi önemli notlar

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasının açılış maçında Konyaspor ile Beşiktaş karşı karşıya gelecek. Karşılaşma öncesinde öne çıkan notlar şöyle...

Konyaspor-Beşiktaş maçı öncesi önemli notlar

-Beşiktaş ile Konyaspor, Süper Lig tarihlerindeki 34. karşılaşmalarına çıkacak. Bundan önceki 33 maçın 19’unu Beşiktaş, dördünü Konyaspor kazandı (10B).

-Şenol Güneş, bu maçla birlikte Süper Lig’deki 533. maçına çıkacak ve lig tarihinde en fazla maça çıkan teknik direktörler sıralamasında Yılmaz Vural’ı yakalayarak ikinci sıraya ortak olacak.

-Beşiktaş, Konya deplasmanında oynadığı 16 lig sadece ikisinde mağlup oldu ancak altı galibiyet alabildi (8B). Siyah-Beyazlı ekip, bu deplasmandaki son altı maçının birini kazanabildi
(4B 1M).

-Konyaspor’un Süper Lig tarihinde iç sahada en fazla berabere kaldığı rakibi Beşiktaş (8).

-Konyaspor ligde iç sahada oynadığı son üç maçtan beraberlikle ayrıldı. Konyaspor en son Mart-Mayıs 2011 arasında arka arkaya dört iç saha maçında berabere kalmıştı.

-Beşiktaş ligdeki son yedi deplasman maçının sadece birinde mağlup oldu ancak bu maçların üçünü kazanabildi (3B).

-Beşiktaş, 2016 yılı başından bu yana ligde oynadığı 72 maçın sadece dokuzunu kaybetti (46G,17B) ancak bu dokuz yenilginin tamamı deplasman maçlarında geldi.

-Konyaspor’un ligde iç sahada attığı son beş golün üçü maçların 90. dakikaları ve sonrasında geldi.

-Beşiktaş bu sezon ligde rakip ceza sahalarında topla en fazla buluşan (543, maç başına 25,8), topa en fazla sahip olan (yüzde 61) ve isabetli şut çeken (134, maç başına 6,4) takım.

-Bu maçta, bu sezon ligde en fazla gol pozisyonuna giren takım (Beşiktaş-72) ile en az giren takım karşı karşıya gelecek (Konyaspor-29).

-Beşiktaş bu sezon ligin en az gol yiyen takımı (20). Siyah-Beyazlılar, aynı zamanda ligde bu sezon en fazla maçta kalesini gole kapatan üç takımdan biri (7, Galatasaray ve Yeni Malatyaspor ile birlikte).

-Bu sezon ligde en az 30 kurtarış yapan kaleciler arasında en yüksek kurtarış yüzdesine sahip iki kaleci bu maçta karşı karşıya gelecek: Fabri (66-yüzde 76,5)- Serkan Kırıntılı (87-yüzde 74,6).

-Ricardo Quaresma bu sezon Süper Lig’de en fazla isabetli orta yapan isim (82). Ligin en az isabetli orta yapan takımı olan Konyaspor ise Quaresma’dan 15 isabetli orta daha az yaptı (67).

-Oğuzhan Özyakup, Konyaspor’a karşı beş Süper Lig maçında dört gol attı. Konyaspor, Oğuzhan’ın Süper Lig’de en fazla gol attığı iki takımdan biri (Gaziantepspor ile birlikte).

-Beşiktaş’ın ligin ikinci yarısında attığı son 11 golün altısı Talisca’dan geldi. Beşiktaş’ın Brezilyalı oyuncuları bu gollerin toplamda dokuzunun sahibiydi: Talisca (6), Vagner Love (2) ve Adriano.

-Talisca, Süper Lig’de 2018 yılında en fazla gol atan isim (6).



Haberin Devamı
YORUM YAZ