MENÜ

Klaebo, Usain Bolt'a meydan okudu

2018 Kış Olimpiyatları’nda kayaklı koşu sprintte altın madalya alan Klaebo, pistlerni en hızlı adamı Usain Bolt’u New York’taki Central Park’ta 100 metre yarışına davet etti.

Klaebo, Usain Bolt'a meydan okudu

Johannes Hösflot Klaebo şu anda dünyanın en hızlı kayakçısı... Usain Bolt da halen dünyanın en hızlı atleti...Ve hızlı kayakçı, hızlı adamı yarışa davet etti. 21 yaşındaki Norveçli sporcu, PyeongChang'ta altın madalya kazandıktan sonra Jamaikalı sprintere "New York'taki Central Park'ta 100 metre yarışalım" çağrısında bulundu. Klaebo, "Yarıştan sonra patlatmak için şampanyayı da ben alacağım" derken, kendisinin kızakla yarışacağını, Bolt'un ise koşacağını vurguladı. Klaebo'nun bu çağrısı sosyal medyada büyük yankı uyandırırken, rakamlar ise Bolt'u favori gösteriyor. Zira 100 metreyi 9:58'de koşan Jamaikalı eski formunda olmasa bile yine de 10 saniyenin altına inmekte zorlanmayacaktır. Ancak 100 metrede kayakta şu ana kadar ölçülmüş resmi bir derece yok. Sadece bir başka Norveçli kayakçı Ludvid Sognen Jensen'e ait olan 11.03'lük zaman bu konuda dikkat çekiyor.

Çiftlerde zafer Almanlar'ın
ÇİFTLER luge disiplininde altın madalyayı toplamda 1.31.697'lik dereceleri ile Alman kızakçılar Tobias Wendl ve Tobias Arlt aldı.

Patende Hollanda rüzgarı
Hollandalı patencilerin başarısı PyeongChang'ta devam ediyor. Jorien Ter Mors kadınlar bin metre sürat pateninde 1.13.56'lık zamanlamasıyla olimpiyat rekoru kırdı ve altın madalyanın sahibi oldu. Hollanda, bir olimpiyatta ilk beş sürat pateni yarışında bütün altın madalyaları alan ilk ülke olarak tarihe geçti.

Oyunlarda tehdit şoku
Kış Olimpiyatları'nda kısa kulvar sürat pateni kadınlar 500 metre yarışında üçüncü olan Kim Boutin'in sevinci büyük bir korkuya dönüştü. Güney Koreli Choi Min-jeong'un diskalifiye edilmesinden sorumlu tutulup ölüm tehditleri alan Kanadalı sporcu sosyal medya hesaplarını kapatmak zorunda kaldı.

(Sabah)

Haberin Devamı
YORUM YAZ