MENÜ

Ersan İlyasova: Cedi Osman harika bir oyuncu ve çok potansiyelli

Atlanta Hawks’ın yıldızı Ersan İlyasova, yükselen yıldızımız Cedi Osman hakkında övgü dolu sözler söyledi.

Ersan İlyasova: Cedi Osman harika bir oyuncu ve çok potansiyelli

Atlanta Hawks’ın yıldızı Ersan İlyasova açıklamalar yaptı. Atlanta Hawks‘ın geçtiğimiz gün Milwaukee Bucks‘la oynadığı karşılaşma sonrası milli yıldızımız Ersan İlyasova, Eurohoops’a özel bir röportaj verdi ve önemli açıklamalar yaptı. Son günlerde çıkan takas haberleri hakkında konuşan Ersan, yükselen yıldızımız Cedi Osman ve milli takım hakkında da konuştu.

-Takas dönemi boyunca hakkında birçok takas dedikodusu çıktı. Bunlarla nasıl baş edebildin?

Son iki yıldız ilk kez takas süresini takım değiştirmeden geçtim. Bu benim için önemli çünkü bir sezon boyunca bir takımın parçası olmak istiyorum. Çünkü özellikle sezon ortasında takım değiştirdiğinizde sıfırdan başlamak ve yeni insanlara adapte olmak zorunda kalıyorsunuz. Bu da çok zor. Bence bugün iyi basketbol oynadık, topu iyi paylaştık. Umarım sezonu da iyi şekilde tamamlarız.

-NBA’de kendini birçok kez kanıtladın. Sence artık şampiyonluk için oynayan bir takımda yer almanın zamanı geldi mi?

Henüz kariyerimin sonlarındaymışım gibi bakmıyorum. Daha 30 yaşındayım. Kariyerimin sonuna yakın değilim. Bu yıl işlerin nasıl gittiğine bakacağız. Dediğim gibi bir takımın parçası olmak ve sezonu iyi bir şekilde tamamlamak istiyorum. Seneye neler olacağını ise göreceğiz.

-Cedi Osman hakkında söylemek istediğin bir şey var mı? Son haftalarda ilk beş başlıyor ve takımının, liderinin, koçunun güvenini kazanmış gibi görünüyor. Onun hakkında neler düşünüyorsun? Sence nasıl bir kariyeri olacak?

Gerçekten harika. Onun büyüyüp basketbol oynamasını yakından izledim. Milli takımımızdaki genç yıldızlardan birisi. Çok iyi oynuyor. Bence çok iyi bir potansiyeli var. Cleveland Cavaliers gibi bir takımda olması, LeBron James başta olmak üzere tüm o veteranların yakınında olması gerçekten büyük bir şey. Onun için en önemli şey dakikalar alması, oynama süresi bulması ve katkı vermesi. Birkaç maç önce ilk beş çıkmaya da başladı. Bu çok büyük bir şey. Çok da iyi oynuyor. Onlarla birkaç gün önce oynadık. Gerçekten çok iyi oynamıştı. Her şey kendine güvende bitiyor. Eğer bu şekilde güvenli oynamaya devam ederse çok çok daha iyi olur.

Cedi çok yönlü bir oyuncu. Şut atabiliyor, savunma yapabiliyor. Onun yapması gereken şey kendisini bir savunmacı olarak adapte etmek olmalı. Çünkü koçlar savunma yapabilen kişilere bakıyor. Cavaliers‘a baktığınızda herkes sayı atabiliyor. Onun daha fazla süre alabilmesi için savunmasını geliştirmesi lazım.

-Türkiye Milli Takımı hakkında neler düşünüyorsun? Haziran ayındaki milli maçlarda takımla olmak gibi bir planın var mı? Ayrıca milli takımın yaşadığı bu geçiş süreci hakkında yorumların neler?

FIBA’yla olan olaylardan sonra birçok şey değişiyor, kurallar değişiyor. Arkadaşlarım sezon içerisinde gidip Avrupa Şampiyonası öncesi maçları oynamak zorunda. Bence bir önceki kurallara dönmeleri gerek. Bence herkes için bir rahatlık vardı. Sezon içerisinde milli takımın bir parçası olmamız imkansız. Ama yine de orada olmak istiyorsunuz. Çok zor. Umarım bizim için de bir şeyler ayarlayabilirler. Milli Takım çok önemli bir şey. Özellikle de Türkiye için. İstanbul’daki turnuvaya gelemediğim için hayal kırıklığına uğradım. Ne yazık ki birçok şey vardı. Ama bir sonraki turnuvada umarım ben de yer alırım. Milli takıma kapıları kapatmadım. Sadece bu yıl oynayamadım çünkü halletmem gereken birçok şey vardı. Milli Takımdan emekli olmadım. Umarım bir sonraki turnuvada oynayabilirim.

EuroHoops

Haberin Devamı
YORUM YAZ