MENÜ

Dikkat! PyeongChang'da şiddetli rüzgar

Güney Kore’nin PyeongChang şehrinde devam eden 2018 Kış Olimpiyat Oyunları’nda takvim krizi büyüyor. Tarihin en soğuk olimpiyatı olmasının yanı sıra, şiddetli esen rüzgar nedeniyle alp disiplini yarışları dün de 3. kez ertelendi.

Dikkat! PyeongChang'da şiddetli rüzgar

Güney Kore’nin PyeongChang şehrinde devam eden 2018 Kış Olimpiyat Oyunları’nda takvim krizi büyüyor. Tarihin en soğuk olimpiyatı olmasının yanı sıra, şiddetli esen rüzgar nedeniyle alp disiplini yarışları dün de 3. kez ertelendi. 11 madalyanın dağıtıldığı ve olimpiyatın 6. gününe girilirken sadece 1 kürsü töreninin yapıldığı alp disiplininde sıkıntının büyüyebileceği belirtiliyor. Zaman zaman saatteki hızı 90’ını bulan şiddetli rüzgar ve soğuk nedeniyle tehlikeli bir hal alan ve görüş mesafesinin tamamen azaldığı pist nedeniyle görevliler bir kez daha kadınlar dev slalom mücadelesini bugüne erteledi. Hava koşulları nedeniyle ayrıca biatlonda da dün yarışlar yapılamadı.

Basın odasının girişine şiddetli rüzgar uyarısı asılarak, gerekmedikçe dışarı çıkılmaması gerektiği ve yarışların iptal olduğu yazısı asıldı. Ayrıca hava koşulları nedeniyle anonslar yapıldı.

Şiddetli rüzgar, sadece pistteki kapıların işaretlenmesine yarayan bayrakları değil, olimpiyat köyü içinde de birçok malzemeyi yere serdi!

Haberin Devamı
YORUM YAZ