MENÜ

Olimpiyat Oyunları'na siber saldırı şoku!

Büyük heyecanla devam eden Kış Olimpiyat Oyunları’na, ‘Olimpiyat destroyer’ isimli siber saldırı yapıldığı açıklandı. Bu saldırı nedeniyle açılış töreninde bilet basılamadığı ve bazı drone gösterilerinin de gerçekleştirilemediği kaydedildi.

Olimpiyat Oyunları'na siber saldırı şoku!

Güney Kore’de düzenlenen Kış Olimpiyat Oyunları’na yapılan ‘Olimpiyat destroyer’ isimli siber saldırı gündeme damga vurdu. Organizasyonun güvenliğinden sorumlu firmalar, bu saldırıyı doğrularken, 7 Şubat’taki açılış töreninde de bir saldırı gerçekleştirildiği öğrenildi. Virüs nedeniyle tören için bilet bile basılamazken, bazı drone gösterilerinin de yapılamadığı kaydedildi. Kimler tarafından gerçekleştirildiği henüz bilinmeyen siber saldırıların, televizyon ve internet hizmetlerini de etkilediği ifade edildi.

‘Sistemimiz güvenli’

Ancak, organizatörler söz konusu saldırıların hizmetlerinin kritik birimlerini tehlikeye atmadığını belirtti. Konuyla ilgili açıklama yapan Uluslararası Olimpiyat Komitesi Sözcüsü Mark Adams, “Güvenli hizmetlerin sürdürülmesi amacımızdır. Söz konusu olayı analiz edeceğiz. Biz, sistemlerimizin güvenliğinin sağlanmasını takip ediyoruz, sistemimiz son derece güvenli” dedi. Güvenlik firmaları da en kısa zamanda bu saldıralı yapan kişileri bulmayı hedefliyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ